Perde Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,31/5 Toplam: 6.451 Oy
view 45.087
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Perde Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Perde pilavı, Siirt yöresine ait çok eski bir yemek; düğün yemeği de denebilir. Yemeği oluşturan her malzemenin ayrı bir anlamı var. İsterseniz sözü uzatmadan bu yöresel tarifimize göz atalım.

Pilav pişirmeyi de yemeği de seviyorsanız size bir önerimiz daha olacak; mercimekli bulgur pilavı.  Ayrıntılar bu linkte.

Perde Pilavı Yapımı:

1. Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün.
2. Bademlerin kabuklarını soymak için bademleri bir kaba alın üstüne sıcak su koyun.
3. Biraz bekleyin suyunu süzdürüp kabuklarını soyun,bademlerin birazını perde pilavının dışında kullanmak için ayırın.
4. Geniş bir kapta un,yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve üç çorba kaşığı suyu karıştırın, 15 dakika yoğurun ve hamuru dinlendirin.
5. Tavuğu haşlayın ve suyundan 3 su bardağı ayırın, tavuğun etlerini kemiklerinden ayırıp, elinizle ufalayın.
6. Badem ve fıstıkları yağda kavurun,üstüne süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu ekleyin pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
7. Son olarak ufaladığınız tavukları ve 3 bardak sıcak tavuk suyunu ekleyip 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
8. Perde pilavını yapacağınız fırına giren bir kabı tereyağı ile yağlayın, bademleri ortadan ikiye bölüp kabın içine istediğiniz şekilde yerleştirin ve ve kabı tereyağı donana kadar buzdolabına kaldırın.
9. Dinlenmiş hamurunuzu fırına girecek kabınızın dışına taşacak kadar açın,açtığınız hamuru kabınıza yerleştirin ılık olan pilavı hamurun üstüne ekleyin ve dışa taşan kısımlarla pilavın üstünü kapatın.
10. 200 dereceye ısıtılmış fırında ortalama 25 dakika pişirin, fırından çıkınca 10-15 dakika ılınmasını bekleyin ve ters çevirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER