MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Frambuazlı Islak Kek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30-35'DK
  • KİŞİ SAYISI8-13 Porsiyon

MigrosTV’de yazın taze ve meyveli tatlarıyla buluşmaya hazır mısınız? Şef Halil Şımır’ın ustalığıyla harmanlanmış enfes bir tarifle karşınızdayız: Frambuazlı Islak Kek! Sıcak havalarda serinletici bir lezzet arayanlar için ideal olan bu kek, mis gibi frambuazlar ve bademlerle dolu bir şölen sunuyor. Hazırlanışı kolay, tadı ise unutulmaz olan bu tarifi adım adım izleyerek siz de mutfaktaki maharetinizi konuşturabilirsiniz. Şimdi, tatlı bir mola için hazır mısınız?

Aşağıda yer alan listeden tarif için gerekli olan malzemeleri öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ve Migros uygulamasından temin edebilirsiniz!

Eğer hazırsanız tarif detaylarına geçelim!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

Frambuazlı Islak Kek Tarifi
MALZEMELER
  • Yumurta

    3 adet
  • Şeker

    1 su bardağı
  • Sıvı yağ

    1 çay bardağı
  • Süzme yoğurt

    1 su bardağı
  • Kabartma tozu

    1 paket
  • Vanilya

    1 paket
  • Un

    2 su bardağı
  • Frambuaz

    250g
  • Frambuazlar için un

    1 yemek kaşığı
  • Badem

    20 adet
  • Sos için sıvı krema

    200 ml
  • Sos için süt

    200 ml
  • Sos için vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yumurta ve şekerinizi iyice çırpın. Homojen bir kıvam elde etmek için sıvı yağ ve süzme yoğurdu ekleyin.

  • 2. Adım

    Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış bir fırın kabına dökün.

  • 3. Adım

    Üzerine hafifçe unla karıştırılmış frambuazları ve doğranmış bademleri serpiştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

  • 4. Adım

    Pişen keki soğumaya bırakın. Bu sırada sos için sıvı kremayı, sütü ve vanilyayı karıştırın.

  • 5. Adım

    Soğuyan kekin üzerine ahşap bir şiş yardımıyla delikler açın ve hazırladığınız sosu dökerek kekin her yerine yayılmasını sağlayın.

  • 6. Adım

    Keki tamamen soğutup dilimleyerek servis edin. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak enfes bir lezzet sizi bekliyor!