MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Cevizli Ezme Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Kahvaltı sofralarının en şahane lezzetini, sofralarınızda görmek istemez misiniz? Yapımı son derece pratik, lezzeti ise tarifsiz. Cevizli ezme tarifi MigrosTV’de. Videomuzu izleyerek sizde bu pratik ve nefis kahvaltılık tarifi evinizde yapabilirsiniz. Mutfakta harikalar yaratacağınız lezzetli ve pratik tarifler, kısa zamanda sağlıklı menüler yaratacağınız öneriler, tüm püf noktaları ile MigrosTV’de.

Püf noktası:

Hazırladığınız cevizli ezmeyi, kısık ateşte kaynatıp suyunu çektirdikten sonra kavanozlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Cevizli Ezme Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • domates

    3 adet orta boy
  • biber

    2 adet orta boy yeşil
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • sarımsak

    3 diş
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • maydanoz

    1/2 demet
  • ceviz içi

    200 gram
  • limon suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • nar ekşisi

    2 yemek kaşığı
  • sumak

    1 tatlı kaşığı
  • nane

    1 tatlı kaşığı
  • pul biber

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ortadan ikiye kestiğiniz domateslerin kabuklarını soyun. Sap kısımlarını alıp çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri iri parçalar halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları iri parçalar halinde kesin.

  • 3. Adım

    Bol suda yıkadığınız maydanozların fazla suyunu süzdürün. Ceviz içlerini dikkatli bir şekilde ayıklayın.

  • 4. Adım

    Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri blendera alın. Zeytinyağı, biber salçası, maydanoz, ceviz içi, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, sumak, kuru nane, pul biber ve tuz ilave edin.

  • 5. Adım

    Küçük parçalı bir kıvam alana kadar karıştırdığınız cevizli ezmeyi servis tabağına alıp arzuya göre ceviz içiyle süsleyerek servis edin.