MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bulgur Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Mis gibi Anadolu kokar bulgur pilavı; öyle ki kaşıklarken adeta anne sıcaklığını, baba güvenini hissedersiniz. Fakir zamanların tenceresini kaynatan acil durum yemeği olmuştur. Düşüncelidir, halden anlar; şefkatlidir, doyurmayı amaç edinir.
Tanecikleriyle midemizi ince ince doldururken kalbimizin de en güzel köşesini kapar. Zeytinyağlıların yanına da çok yakışır, tavuk ızgaranın yanına da. Yoğurt da şahane bir yoldaş olur mis gibi turşular da.

Sade Bulgur Pilavı Tarifi ile akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan pilav tariflerinden birini daha yapıyoruz.  Bulgur pilavının en klasik halini bir de bizim tarifimizden izlemeye ne dersiniz?

Ağızlar yeterince sulanıp iştahlar şahlandıysa buyrun detaylar için videomuza; daha pek çok lezzetli tarif MigrosTV videolarında! Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası:

Pilav suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp tencerenin ağzına havlu kağıt koyarak pilavı demlemeye bırakın.

Bulgur Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    2 yk.
  • bulgur

    1.5 sb.
  • tel şehriye

    2 yk.
  • tavuk suyu

    3 sb.
  • tuz

    Arzuya göre
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tereyağını yayvan bir pilav tenceresinde eritin. Tel şehriyeyi ilave edip çok renk alana kadar kavurun.

  • 2. Adım

    Kavrulmakta olan tel şehriyelere bulguru katıp 2-3 dakika daha kavurun.

  • 3. Adım

    Ilık tavuk suyu ve tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

  • 4. Adım

    Bulgurlar göz göz olup suyunu çekene kadar pişirin.Kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika kadar dinlendirin.