MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Patlıcan Püresi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Kızartması, fırınlaması, közlemesi… Patlıcanın her hali süsler sofraları. Bu kez
sofralarda yine patlıcanın bambaşka bir haline yer açıyoruz. Karşınızda,
patlıcan püresi!

Bu tarifle ezilen patlıcanın yanındayız! Ateşin üzerinde birbiriyle iyice kaynaşan
un, süt, kaşar peyniriyle harikalar yaratıyor patlıcana bir kez daha hayran
kalıyoruz! Közlenmiş patlıcanın kokusuna karışan sütün mis gibi kokusuyla
önce evi boyuyor sonra midelere doğru yolculuğa çıkarıyoruz. Biz bu lezzet
hikâyesinin her detayına ortak olmaya bayılıyoruz!

Siz de ızgara lezzetlerin yanına güzel bir eşlikçi, sofranızı zenginleştirecek
mezelere yeni bir alternatif, çayın yanına farklı bir lezzet arıyorsanız patlıcan
püresini tercih edebilirsiniz.

Patlıcan püresi tarifi ve daha birçok patlıcanlı tarif için serimizin diğer
videolarını da incelemeyi ve Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone olmayı
unutmayın.

Patlıcan siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın!

Patlıcan Püresi Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    3 adet
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
  • un

    1 yemek kaşığı
  • süt

    1 su bardağı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/4 çay kaşığı
  • rendelenmiş kaşar peyniri

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak patlıcanları bir bıçak yardımı ile 3-4 yerinden yaralayın.

  • 2. Adım

    Ardından fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yumuşayıncaya dek yaklaşık 25 dk kadar pişirin.

  • 3. Adım

    Daha sonra bıçak ike ortadan ikiye kesin.

  • 4. Adım

    Kaşık yardımı ile patlıcanları kabuklarından ayırın.

  • 5. Adım

    Bir tencereye yağı ve unu ekleyip kavurun.

  • 6. Adım

    Un kokusu gidince sütü karıştırarak ekleyin ve üzerine patlıcanları da ekleyip kaşığın tersi ile eze eze karıştırın.

  • 7. Adım

    Baharatları ve kaşar peynirini de ekledikten sonra ister ana yemeklerin yanında ister meze olarak isterseniz de yemeklerinizin altına yatak olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun