MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yılbaşı Keki Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Yılbaşının yıldızı kek, yeni yıla girerken lezzete doyuracak.

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, kekin dibine çökmemesi için küçük küpler halinde doğranmış kuru meyveleri unladıktan sonra kullanın.

Yılbaşı Keki Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    3 adet
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • süt

    1/2 su bardağı
  • ayçiçek yağı

    1/2 su bardağı
  • un

    2 su bardağı
  • kuru meyve

    1 su bardağı doğranmış
  • Antep fıstığı

    1/2 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • kabartma tozu

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir kaba alıp toz şeker ilavesiyle çırpın.

  • 2. Adım

    Pürüzsüz bir kıvam alan yumurtalı karışıma süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

  • 3. Adım

    Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, doğranmış kuru meyve ve Antep fıstıklarını ekleyin.

  • 4. Adım

    Alttan üste doğru karıştırdığınız kek hamurunu hafifçe yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın.

  • 5. Adım

    Üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Fırından çıkarttığınız keki oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra pudra şekeri ilavesiyle servis edin.