MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Engin denizleri, sonsuz mavilikleri sevenlere, dalgalarda hayat bulanlara göre ismi ile bile oldukça davetkâr olan bir tatlı ile tanışmak, sadece 30 dakikada harikalar yaratmak ister misiniz? İstersiniz istersiniz… O hâlde bu tatlı ile acilen tanışmalısınız! Görünümü ile şekerpareye biraz göz kırpsa da yepyeni bir şey sunacak deniz dalgası tatlısı; mis kokulu limonlar, biraz irmik, biraz fındık tozu, biraz da tahin ile hazırlanıyor. Pratik mi pratik, nefis mi nefis, hazırlaması kısacık, sunması sıcacık deniz dalgası tatlısına bayılacağınızdan eminiz!

Tüm malzemeleri güzelce yoğurduktan sonra bir bardakla kolayca dalga süsü verebilir, çay ya da kahve yanına kondurabilir, tadacak olan herkesi etkiniz altına alabilirsiniz!
Hadi, daha fazla vakit kaybetmeden videomuzu izleyin ve tarifimizi hemen uygulayın. Şimdiden afiyet olsun!

Deniz dalgası tatlısı tarifi, deniz dalgası tatlısı yapımı, deniz dalgası tatlısı yapılışı, deniz dalgası tatlısı hazırlanışı, deniz dalgası tatlısı nasıl yapılır, deniz dalgası tatlısı nasıl hazırlanır, deniz dalgası tatlısı malzemeleri, ev yapımı deniz dalgası tatlısı, nefis deniz dalgası tatlısı ve daha birçok pratik tatlı tarifi MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin!

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • şeker

    Şerbet için; 2 su bardağı
  • su

    2.5 su bardağı
  • limon

    1 dilim
  • tereyağ

    Hamuru için; 125 gram
  • irmik

    1 çay bardağı
  • un

    1,5 çay bardağı
  • tahin

    1 yemek kaşığı
  • fındık tozu

    1 çay bardağı
  • kabartma tozu

    1 tatlı kaşığı
  • yumurta

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencerenin içerisine suyu ve şekeri ekleyin, iyice kaynatın.

  • 2. Adım

    Şerbet kıvam almaya başlayınca limon dilimini de ilave ederek kaynatma işlemine devam edin.

  • 3. Adım

    İyice kıvam aldıktan sonra soğuması için kenara alın.

  • 4. Adım

    Bir kasenin içerisinde un hariç tüm malzemeleri ekleyin biraz karıştırın ardından unu azar azar ekleyip iyice yoğurun.

  • 5. Adım

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp elinizde yuvarlayın yassı şekli verip çay bardağının uç kısmı ile dalga şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

  • 6. Adım

    180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

  • 7. Adım

    Fırından çıkardığımız tatlıları başka bir kabın içerisine alıp 3-4 dakika dinlendirin ardından şerbeti ilave edin ve 1 saat kadar şerbeti çekmesini sağlayın.