MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çilekli Volovan Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Yapımı pratik, tadımı leziz; üstelik çilekli bir tatlı tarifi mi? Daha ne isteriz!

Çilekli volovan; milföyün kışkırtan çıtırlığı, kremanın yumuşak kıvamı, çilek dilimlerinin etkileyici büyüsü ile damaklarda harika bir etki bırakıyor. Şık sunumu ile gözlere hitap ederken nefis lezzeti ile damakları fethederek sizin misafirlerinize karşı gururla salınmanızı sağlıyor. Tabii bu nefis lezzeti tek başınıza bitirmek varken misafirlerinizle paylaşmayı ister misiniz bilemeyiz!

Doğumgünü partilerinde, özel akşam yemeklerinden sonraki ikramlarda, çay sofralarında kendine yer bulabilecek, pastane yapımı kadar leziz çilekli volovanlar hazırlayabilmek için tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Çilekli volovan tarifi, çilekli volovan yapımı, çilekli volovan hazırlanışı, çilekli volovan yapılışı, ev yapımı çilekli volovan ve daha birçok çilekli tarif için bizi takip etmeye devam edin.

Çilekli Volovan Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    500 ml.
  • yumurta

    2 adet
  • nişasta

    60 gram
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
  • milföy hamuru

    12 adet
  • çilek

    7-8 adet
  • yumurta sarısı

    Üzeri için;
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kreması için uygun bir tencere içerisine yumurta, şeker ve nişasta alınarak çırpılır.

  • 2. Adım

    Ardından süt eklenir ve ocağın üzerine alınır. Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.

  • 3. Adım

    Kıvam alan kremaya tereyağı eklenerek 2 dakika daha pişirilip soğuması için ocaktan alınır.

  • 4. Adım

    Daha sonra dondurucudan çıkarılan milföyler hafif çözüldükten sonra yuvarlak bir gereç ile kesilir.

  • 5. Adım

    Başka bir milföy dilimi aynı kalıpla kesilip bir boy daha küçük kalıpla tekrar kesilir ve kenar içi boş halka şekil, bir önceki yuvarlak milföy hamuru üzerine konulur.

  • 6. Adım

    Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınan hamurların içerisine çatal ile delikler açılır ve kenarılarına yumurta sarıları sürülür.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirilir. Pişen milföy hamurları soğuduktan sonra hazırlanan krema bir sıkma torbası içerisine alınır ve hamurların orta kısmına sıkılır.

  • 8. Adım

    Dilimlenen çilekler kremanın üzerine arzu edilen şekilde dizilip servis edilir.