MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Gül Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Gül böreği tarifi MigrosTV’deki sofranıza layık nefis börek tariflerinden biri. Gül şeklindeki bu börek ikram tabaklarınıza çok yakışacak. Akşam yemeği davet sofranızda misafirleriniz için gül böreği ile şık ve lezzetli bir sunum hazırlamak isterseniz tarifimize bir göz atın! Bu arada bu tarif çok pratik! Birbirinden lezzetli tarifler için MigrosTV’ye bekliyoruz.
Gül Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • hazır yufka

    3 adet
  • orta boy patates

    4 adet
  • soğan

    2 adet
  • sıvı yağ

    6 yemek kaşığı
  • yoğurt

    3 yemek kaşığı
  • süt

    1 çay bardağı
  • yumurta

    2 adet
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • susam

    1 yemek kaşığı
  • çörek otu

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Öncelikle patatesleri bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın.

  • 2. Adım

    Daha sonra soğanları yemeklik doğrayın.

  • 3. Adım

    Hafif kısık ateşte 2 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

  • 4. Adım

    Bu arada haşlanan patatesleri soyup,içine tuz atın ve bir çatal yardımıyla iyice ezin.

  • 5. Adım

    Kavrulmakta olan soğanların içine salçayı ekleyip iyice yedirin.

  • 6. Adım

    Daha sonra bu karışımı ezdiğiniz patateslerin içine döküp karıştırın.

  • 7. Adım

    Böreğin içi hazır.

  • 8. Adım

    Yufkaların her birini dörde bölerek 12 parça elde edin.

  • 9. Adım

    Diğer taraftan bir kasede hazırladığınız 3 kaşık sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yumurtayı karıştırın.

  • 10. Adım

    Her parçanın üstüne yoğurtlu karışımdan sürün, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın.

  • 11. Adım

    Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekline getirin.

  • 12. Adım

    Gül şeklinde hazırlanmış yufkaları bir fırın tepsisine dizin.

  • 13. Adım

    Üstlerine yoğurtlu harçtan sürün.

  • 14. Adım

    Susam ve çörek otuyla süsleyin.

  • 15. Adım

    5. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirerek servis yapın.