MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Etli Ekmek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Etli ekmek denince aklınıza ne geliyor? Konya? Kastamonu? Ayran? Çay? Ya da hepsinden bağımsız kocaman bir LEZZET kelimesi mi?

Bilmeyenler için pide, lahmacun ya da gözlemenin kıymalısı gibi tanımlar yapılabilir; ama asla yeteri kadar açıklayıcı olmaz; çünkü etli ekmeğin tadımlanarak yaşanması gerekir. Etli ekmeğin en güzel yapıldığı iller olarak kabul edilen Konya ya da Kastamonu’dan olmayabilirsiniz; ama kendi mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz! Kasabınızdan kıymanın en iyisini bu kez etli ekmekler için seçin! Detaylar videomuzda.

Etli ekmek nasıl yapılır, evde ekli ekmek yapımı, etli ekmek tarifi, nefis etli ekmek tarifi ve daha birçok farklı lezzet için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası;

  • Kıyma harcında kullanacağınız ürünleri robottan geçirmek yerine küçük parçalar halinde doğrayarak kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
  • Tercihe göre mayalanma süresini hızlandırmak için yaş maya yerine instant maya kullanabilirsiniz.
Etli Ekmek Tarifi
MALZEMELER
  • yaş maya

    1 paket
  • su

    2 sb.
  • tuz

    2 tk.
  • un

    5 sb.
  • soğan

    2
  • domates

    2
  • yeşil biber

    2
  • yağlı kıyma

    300 gr.
  • pul biber

    1 tk.
  • karabiber

    1 tk.
  • Maydanoz

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Öncelikle hamuru için ılık su ile mayayı maya eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra unu ve tuzu ekleyerek hamur toparlanana kadar yoğurmaya devam edin.

  • 2. Adım

    Elde ettiğiniz hamurun üzerini kapatıp bir streç yada bez ile kapatarak mayalanması için oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

  • 3. Adım

    Hamurunuz beklerken iç harcını hazırlamaya başlayın. Bir mutfak robotu içerisine domates, soğan, biber ve maydanoz koyup robottan geçirin. Ardından bu karışımı kıyma ile karıştırın ve baharatları ilave edin.

  • 4. Adım

    Mayalanmış olan hamuru, un serpmiş olduğunuz tezgahın üzerine alarak mandalina büyüklüğünde bezeler haline getirin. Hazırlamış olduğunuz bezeleri merdane yardımı ile uzunlamasına açın.

  • 5. Adım

    Kullanacağınız fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt serin veya biraz sıvı yağ ile yağlayıp açmış olduğunuz hamurları tepsilere yerleştirip kenar bırakacak şekilde hazırladığınız kıymalı harçtan ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirip servis edin.