MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Vanilyalı Şurupta Şeftali Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Farklı lezzet önerilerimize devam ediyoruz… Kış aylarında da şeftaliden mahrum kalmamak için, vanilyalı şurupta şeftaliyi mutlaka deneyin!

Vanilyalı Şurupta Şeftali Tarifi
MALZEMELER
  • şeker

    1 bardak
  • su

    2.5 bardak
  • şeftali

    2 kg
  • limon suyu

    Yarım
  • -vanilya- çubuğu

    1
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir kapta suyu ve şekeri karıştırın ve 5 dakika kaynatın, sonuna doğru limon suyunu ilave edin.

  • 2. Adım

    Kavanoz ve kapaklarını 5 dakika boyunca kaynar suda sterilize edin.

  • 3. Adım

    Çatlak, paslı, deforme olmuş malzemeleri kullanmayın.

  • 4. Adım

    Olgun ancak ezik-çürük olmayan şeftalileri seçin.

  • 5. Adım

    Temizce yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.

  • 6. Adım

    Şeftali dilimlerini çok temiz kavanozlara elinizle bastırarak sıkıca yerleştirin.

  • 7. Adım

    Sıcak şurubu meyvelerin üzerinde 1 cm kapatacak şekilde kavanoza dökün.

  • 8. Adım

    İşlemin sonunda kavanozun üzerinde 2 cm boşluk kalmalı.

  • 9. Adım

    Vanilya çubuğunu keserek kavanozlara bölüştürün.

  • 10. Adım

    Herhangi bir hava kabarcığı kalıp kalmadığını kontrol edin, varsa steril bir bıçak yardımıyla hava kabarcıklarını alın.

  • 11. Adım

    Bir kağıt peçete yardımıyla kavanozun ağzını temizleyin.

  • 12. Adım

    2. Kuru ve temiz kapakları sıkıca kapatın.