Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 144
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Tarçınlı Rulo Çörek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Soğuk çay sevenler, limonatadan vazgeçemeyenler birleşin; çünkü bu tarifte
nefis bir birleşim var! Gün içerisinde bol bol çay tüketiyorsanız sizi ufak bir
değişikliğe davet ediyoruz. Bu tarifimizle çayın lezzetini ve faydasını
katlayacak, onu ısıtan değil de serinleten bir seçeneğe dönüştüreceğiz.
Ferahlamak istediğinizde az malzemesi, kolay hazırlanışıyla yardımınıza
koşacak, bol C vitaminli bir içecek arıyorsanız limonlu soğuk çay size iyi
gelecek. Onunla ister havuz başı sohbetlerinizi tamamlayın ister duş sonrası
keyfinizi taçlandırın. Yanına güzel bir kurabiye de eklemeyi sakın unutmayın.
Limonlu soğuk çay tarifi için hemen videomuzu izleyebilirsiniz, şimdiden afiyet
olsun!
Limonlu soğuk çay tarifi ve daha birçok farklı çay tarifi için diğer videolarımızı
da incelemeye devam edin.

Tarçınlı Rulo Çörek Yapımı:

1. İlk olarak bir kabın içerisine ılık süt ve mayayı ekleyip bekletin. Ayrıca hamuru için bir kabın içerisine unu ve soğuk tereyağını ekleyip yoğurun.
2. Sonra ortasına bir havuz açıp içerisine yumurta ve tuzu ekleyip hafifçe çırpın. Tamamlayarak karıştırın. Katı kıvam alınca elinizle pürüzsüz hamur olana yoğurun ve üzerini bir süreç film ile kapatıp bir saat mayalandırın.
3. Mayalanan hamuru tek rar tezgaha 2-3 dk yoğurun ve ardından tezgaha ve hamura hafif un serpip 35 * 50 boyutlarında değiştirin.
4. Bir kabın toz şeker ve toz tarçını karıştırın. Hamurun üzerine hamurun tereyağını sürün ve toz tarçınlı hamurunu ekleyip hamurun yerine yayın.
5. Sonra hamuru rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 1,5-2 parmak kalınlığında hamuru dilimleyin.
6. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine hafif boşlukta boşlukta ve mayalanması için 15-20 dk odada bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.
7. Frosting için oda olan tereyağ, labne peyniri, vanilya ve sütü bir kabı iyice çırpın. Kıvamı daha akışkan ve koyu olmasını isterseniz sütü azaltarak veya çoğaltarak hazırlayabilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER