MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Arpacık soğanlı yahni tarifi MigrosTV’de.  Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Pişirme önerisi:
Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, arzuya göre ısıya dayanıklı güveç kapları içerisinde pişirme işlemini sürdürebilirsiniz.

Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu eti

    1 kilogram kuşbaşı
  • soğan

    200 gram arpacık
  • tereyağı

    3 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • kırmızı biber

    4 adet salçalık
  • sıcak su

    1 su bardağı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sap kısımlarını kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızıbiberleri iri parçalar halinde kesin.

  • 2. Adım

    Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tencerede kızdırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuşbaşı kuzu etlerini ekleyip kavurmaya başlayın.

  • 3. Adım

    Suyunu çekip haşlanan etlere ayıklanmış arpacık soğanları ekleyip kavurma işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    İri parçalar halinde kesilmiş kırmızı biberleri ilave edip biberler diriliğini kaybedene kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 5. Adım

    Son olarak sıcak su eklediğiniz yahniyi, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.