MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sezar Salata Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Lezzetli ve kolay yemek tariflerimize eşlik edecek bir salata tarifinde şimdi sıra; Sezar salata.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Sezar Salata Tarifi
MALZEMELER
  • Mayonez

    2 yemek kaşığı
  • Kapari

    Biraz
  • Parmesan

    Arzu edilen kadar
  • Ançuez

    Arzu edilen kadar
  • Marul

    Yarım demet
  • tost ekmeği

    2 adet
  • tereyağı

    1 kaşık
  • limon

    Yarım
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Marulunuzu, arzunuza göre parçalarda, fazla ufaltmadan kesin, yıkayın ve kurulayın.

  • 2. Adım

    Kapari, ançuez ve sarımsağı bir bıçak ya da blender yardımıyla kesin ve minik parçalar haline getirin.

  • 3. Adım

    Ançuez, orijinal Sezar Salata'nın olmazsa olmaz malzemelerindendir.

  • 4. Adım

    Bu karışımı mayonezle karıştırın ve kenarda bekletin.

  • 5. Adım

    Tost ekmeklerinin kenarlarını alıp küp küp kesin ve tavada ister yağda, ister yağsız şekilde renkleri biraz kızarana kadar çevirin.

  • 6. Adım

    Bu, kroton ekmek denilen ve genelde çorba ve salataların üzerine serpilerek kullanılan kıtır ekmeklerdir.

  • 7. Adım

    Marulların üstüne istediğiniz kadar sostan döküp karıştırın ve kroton ekmeklerle hemen servis edin. Not. Sezar salatanın üzerine şerit halinde kesilmiş ızgara tavuk da çok yakışır!