Peynirli Rulo Börek Tarifi
17 votes, average: 3,59 out of 517 votes, average: 3,59 out of 517 votes, average: 3,59 out of 517 votes, average: 3,59 out of 517 votes, average: 3,59 out of 5
3,59/5Toplam: 17 Oy
view 20.826
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
16

Peynirli Rulo Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çay saatinize harika bir börek tarifi daha; peynirli rulo börek. Lor peyniri eşliğinde hazırlayıp fırınla buluşturduğumuz tarifimiz servis tabaklarınıza da şık bir görünüm kazandırıyor. Üstelik her rulosu lezzet dolu! Çay saatiniz için hazırladığımız nefis önerilerimiz bitmedi; Sadece 10 dakikada fırından çıkan çatlak kurabiye tarifimizi de mutlaka görmelisiniz.

Pişirme önerisi:

Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürdüğünüz peynirli rulo börekleri, susam ve çörek otu ilavesiyle de pişirebilir, farklı iç malzemeler kullanabilirsiniz.

Peynirli Rulo Börek Yapımı:

1. Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Lor peyniri, süt, zeytinyağı, yumurta, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.
2. Yufkalardan birini temiz bir mutfak tezgahı üzerine açıp üzerine hazırladığınız karışımdan sürün.
3. Diğer bir yufkayı üzerine kapatıp kalan peynirli harcın yarısını üzerine eşit olarak dağıtın.
4. Son yufkayı en üst kata dikkatli bir şekilde açıp kalan peynirli harcı eşit olarak dağıttıktan sonra rulo şeklinde sarın.
5. Uç kısımlarını aldığınız yufka rulosunu on altı eşit parçaya ayırdıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
6. Yumurta fırçası yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER