MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Crepe Suzette (Portakallı Krep) Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Kış güneşi portakalla lezzetlenen portakallı krep tarifi MigrosTV’de! Farklı ve lezzetli tarifimiz oldukça pratik, üstelik Migros reyonlarından sadece 10 TL altına alabileceğiniz malzemelerle! Migros raflarında her gün 1500’den fazla özel üründe indirim var, mutlaka bakın.

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına ve hazırladığınız krep hamurunun pürüzsüz bir yapıda kalmasına dikkat edin.

Crepe Suzette (Portakallı Krep) Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    2 adet
  • un

    2 su bardağı
  • su

    1 su bardağı
  • süt

    1 su bardağı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • ayçiçek yağı

    1 yemek kaşığı
  • tereyağı

    Sos için; 4 yemek kaşığı
  • portakal

    2 adet
  • Akçaağaç şurubu

    3 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Krep hamuru için; yumurta, un, su, süt ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın. Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

  • 2. Adım

    Yanmaz yapışmaz tabanlı krep tavasını ayçiçek yağıyla yağlayıp yağın fazlasını alın. Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe kadar alıp yanmaz yapışmaz tabanlı tavaya hızlıca yaydırın.

  • 3. Adım

    Hafif bir renk alan krepleri ters yüz ederek pişirin. Pişirdiğiniz krepleri bir kenara alıp oda sıcaklığında dinlendirin.

  • 4. Adım

    Portakal sosu için; portakal kabuklarını uzun ince şeritler halinde çıkartın. Ortadan ikiye kestiğiniz portakalların suyunu sıkın.

  • 5. Adım

    Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip kısa süreli kavurun.

  • 6. Adım

    Akçaağaç şurubu ve taze sıkılmış portakal suyu ilavesiyle kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. 8. Servis tabağına aldığınız krepler üzerine hazırladığınız sıcak sosu gezdirip bekletmeden servis yapın.