MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuzu Gerdan Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kuzu gerdan, soğan, defne yaprağı, kekik, biberiye, karabiber… Her bir malzemesinde şifa gizli olan nefis bir çorba hazırlamaya ne dersiniz?

Besleyici, hastaya sağlık, güçlüye güç katacak, içinizi ısıtacak kuzu gerdan çorbasına merhaba deyin! Yapımı biraz zahmetli olsa da tadımı ile tüm zahmeti unutturan kuzu gerdan çorbasına yediden yetmişe herkesin bayılacağından eminiz. Siz de bu fikre sahipseniz hemen bu akşam ona sofranızda geniş bir kâse ayırın deriz; çünkü o sizi lezzetiyle memnun etmeye çoktan hazır.

Bu nefis tarifte tereyağında kavrulan un, et suyu ile buluşuyor. Sonrasında lezzet hikâyesinin kahramanlarına havuç ve patatesin eşsiz uyumu ekleniyor. Özellikle bebek ve gelişim çağındaki çocuklar için oldukça faydalı olan kuzu gerdan çorbasının yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun.

Kuzu gerdan çorbası tarifi, kuzu gerdan çorbası yapılışı, kuzu gerdan çorbası yapımı, kuzu gerdan çorbası hazırlanışı, kuzu gerdan çorbası nasıl yapılır, kuzu gerdan çorbası nasıl hazırlanır, kuzu gerdan çorbası malzemeleri, ev yapımı kuzu gerdan çorbası ve daha birçok nefis tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Kuzu Gerdan Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu gerdan

    Haşlama için; 1 adet
  • soğan

    1 adet kuru
  • biberiye

    1 çay kaşığı kuru
  • defne yaprağı

    2 adet yumurta sarısı
  • kekik

    2 dal taze
  • havuç

    Çorba harcı; 1 adet
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • soğan

    1 adet kuru
  • tereyağ

    4 yemek kaşığı
  • un

    4 yemek kaşığı
  • su

    3 litre su
  • patates

    1 adet
  • yumurta

    Terbiyesi için; 1 adet
  • un

    1 yemek kaşığı un
  • limon suyu

    1 adet
  • yoğurt

    3 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuzu gerdan bir tencerenin içerisine alınır, soğan soyulur ve tencereye alınıp 3 litre kadar su konulur.

  • 2. Adım

    Ardından diğer tüm malzemeler ilave edilir yaklaşık 3-4 saat iyice kaynatılır.

  • 3. Adım

    İyice pişmiş olduğundan emin olmak için etin dağılıp dağılmadığını kontrol edin.

  • 4. Adım

    Süzüp bir kenara alın ve soğuması için bekleyin; bu sırada havuç, patates ve soğanları minik küpler halinde doğrayın.

  • 5. Adım

    Un ve tereyağını bir tencere alıp kavurun, ardından soğanları ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.

  • 6. Adım

    250-300 ml soğuk su katıp koyulaşana kadar iyice karıştırın, ardından süzmüş olduğunuz et suyunu ilave edi,n doğranmış olan havuç ve patatesleri de ilave edip kaynatın.

  • 7. Adım

    Hafif yumuşamaya başlayan havuç ve patateslere kesilmiş olan kuzu gerdan ilave edin ve tüm malzemeler pişene kadar kaynatın.

  • 8. Adım

    Terbiyesi için olan malzemeleri ayrı bir kabın içerisinde iyice çırpın hazırladığınız çorba karışımından birer kepçe alıp bu karışıma yavaşça yedirin ve çorba ile ısısı aynı olana dek eklemeye devam edin.

  • 9. Adım

    Isıları eşitlenince hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ilave edin ve ocaktan alıp karıştırın. Su eklenmesi gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. 3-5 dakika dinlendikten sonra servis edin