MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çilekli Milföy Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Çilekler yine iş başında! Bu sefer de çıtır çıtır, kat kat milföy hamurunun içinde karşımıza çıktılar.  Çok farklı bir lezzet olan Çilekli Milföy‘ü misafirleriniz için hazırladığınız ikram tabağına ekleyebilmek için MigrosTV‘ye buyurun!

Çilekli tariflerimizi kaçırmayın; çilekli milkshake, çilekli kurabiye ilk aklımıza gelenler. Çok daha fazlası için MigrosTV’ye buyurun!

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Çilekli Milföy Tarifi
MALZEMELER
  • milföy hamuru

    4 adet
  • çilek

    400 gr
  • süt

    3 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • un

    1/3 su bardağı
  • yumurtanın sarısı

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sütü bir tencereye aktarın.

  • 2. Adım

    Ardından un, yumurta sarısı, vanilya ve toz şekeri ekleyin.

  • 3. Adım

    Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.

  • 4. Adım

    Tencereyi ateşin üzerinden indirerek, soğumaya bırakın.

  • 5. Adım

    Milföy hamurlarını ikiye kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamur kızarana dek pişirin.

  • 7. Adım

    Hamurun kabaran kısımlarını bıçakla kesin.

  • 8. Adım

    Ilınmış milföyün üzerine soğuk kremayı yayın.

  • 9. Adım

    Üzerini çileklerle süsleyerek, servis yapın.