MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Somon Buğulama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME150'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Nefis balık tariflerimize ekledik; somon buğulama. Omega zengini, lezzeti ve çok hafif! Bol salata ile servis edebileceğiniz somon buğulama tarifimizi mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Kullandığınız kavanozların temiz olmasına, kapaklarının sıkıca kapalı olduğuna ve sızdırmadığına dikkat edin.

Bulaşık makinesini, en uzun süre ve ısıda çalıştırmaya, kavanozları üst rafa yerleştirmeye önem gösterin.

Somon Buğulama Tarifi
MALZEMELER
  • somon

    2 dilim
  • kırmızı biber

    1 adet orta boy
  • havuç

    1 adet
  • defne yaprağı

    2 adet
  • limon

    1 adet orta boy
  • portakal suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • karabiber

    1 tatlı kaşığı tane
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz limonu ince ince dilimleyin. Ortadan ikiye kestiğiniz portakalın suyunu sıkın.

  • 2. Adım

    Havuç ve kırmızı biber ince ince dilimleyin. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla aldığınız somon dilimlerini vakum kapaklı kavanoza yerleştirin.

  • 3. Adım

    Doğranmış sebzeler, defne yaprakları, dilimlenmiş limon, taze sıkılmış portakal suyu, tane karabiber ve tuz ilave edin.

  • 4. Adım

    Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozu bulaşık makinesinin üst gözüne yerleştirin. 70 derece ısı ve yaklaşık 2,5 saat sürede pişirin.

  • 5. Adım

    Bulaşık makinesinden çıkardığınız somonu ılık olarak bekletmeden servis edin.