MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Nefis bir biber dolması yapıyoruz. Zeytinyağlılar soframızın vazgeçilmezleri. Aynı zamanda zeytinyağı saçımıza da oldukça faydalı. Saçı beslerken aynı zamanda parlaklık sağlıyor.

Zeytinyağlının yanına yakışır çorba tariflerimize göz attınız mı? Mesela enfes bir kremalı kereviz çorbası, süzme mercimek çorbası ya da patatesli pırasalı çorba.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • dolma biber

    10 adet
  • pirinç

    2 su bardağı
  • kuş üzümü

    1 çorba kaşığı
  • soğan

    1 adet
  • zeytinyağı

    1 su bardağı
  • çam fıstığı

    2 çorba kaşığı
  • toz şeker

    1 tatlı kaşığı tepeleme
  • tarçın

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 tatlı kaşığı
  • su

    1/2 bardak
  • limon

    3/4 (Sadece suyu)
  • maydanoz

    1 demet
  • nane

    Bir tutam
  • dereotu

    yarım demet
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • yenibahar

    isteğe bağlı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pirinçleri yıkayın ve ılık suda 20 dakika bekletin.

  • 2. Adım

    Kuş üzümünü de aynı şekilde ılık suda ortalama 40 dakika (biraz yumuşayana kadar) bekletin.

  • 3. Adım

    Soğanları ince şekilde doğrayın.

  • 4. Adım

    Geniş bir tencerede 2 kaşık zeytinyağı ile fıstıkları pembeleştirin.

  • 5. Adım

    Zeytinyağının kalanını ve ince doğradığınız soğanları ekleyin orta ateşte pembeleşene kadar çevirerek pişirin.

  • 6. Adım

    Pirinçleri ilave edin 3-4 dakika kavurun sonra; tuz, şeker, kuş üzümü, baharatlar ve sıcak suyu ilave edin.

  • 7. Adım

    Karıştırıp kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Suyu çektikten sonra ateşten alın ve ince kıyılmış yeşillikleri ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

  • 9. Adım

    2-3 bardak suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyerek su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.