Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi
6.022 votes, average: 4,11 out of 56.022 votes, average: 4,11 out of 56.022 votes, average: 4,11 out of 56.022 votes, average: 4,11 out of 56.022 votes, average: 4,11 out of 5
4,11/5Toplam: 6.022 Oy
view 62.499
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kremalı Kereviz Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kışın etkisini yavaş yavaş hissettiğimiz şu günlerde içinizi ısıtacak bir çorba tarifi veriyoruz; kremalı kereviz çorbası tarifi.

Kerevizden bahsedelim biraz. Kereviz böbrek ve kalp kasını güçlendirmeye yardımcı oluyor. Sadece kerevizin gövdesi değil sap kısımları da oldukça faydalı. Kaynatıp içilebilir. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olurken kalp damar sağlığı bakımından da önemli rol üstlenir. Şimdi gelin enfes bir kremalı kereviz çorbası yapalım.

Kremalı Kereviz Çorbası Yapımı:

1. Kerevizi soyun ve çok büyük olmayan parçalara ayırın.
2. Büyük bir tencerede tereyağı ile unu orta ateşte çok açık kahverengi oluncaya kadar orta ateşte pişirin.
3. Sıcak tavuk suyunu orta ateşe aldığınız tenceredeki un yağ karışımına yavaşça dökün ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
4. Hazırlamış olduğunuz kabaca kesilmiş kerevizleri tencereye ekleyin, kaynama noktasına getirip kısık ateşe alın, tuz ve biber ekleyip, kereviz yumuşayana kadar pişirin.
5.
6. Blendırdan geçirip başka bir tencereye süzün,kremasını ekleyip karıştırın edin. İsterseniz kroton ekmeklerle servis edin

EN ÇOK İZLENENLER