MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuru Kayısılı Tavuk Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Yemek saatleri için pratik ve lezzetli çözümler MigrosTV’den geliyor. Mide dostu kuru kayısı ile balzamik sirkenin muhteşem uyumuyla sofranız da aşkınız kadar özel olacak!

Pratik ve lezzetli tarifler için MigrosTV’ye buyurun!

iyi-tavuk

 

Kuru Kayısılı Tavuk Tarifi
MALZEMELER
  • kuru kayısı

    50 gr
  • kuru erik

    50 gr
  • balzamik sirke

    1 kahve fincanı
  • soğan

    3 adet
  • sarımsak

    4 diş
  • tuz

    Yeteri kadar
  • sıvı yağ

    1 çay kaşığı
  • tavuk kalça eti

    500 gr.
  • köri

    Bir tutam
  • kekik

    Bir tutam
  • toz kırmızı biber

    Bir tutam
  • defne yaprağı

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuru kayısı ve kuru eriği bir kaseye koyun.

  • 2. Adım

    Üzerine balzamik sirkeyi de ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    Soğanları ince ince doğrayın.

  • 4. Adım

    Sarımsakları üzerine tuz ekleyerek iyice dövün.

  • 5. Adım

    Sıvı yağı tencereye koyun.

  • 6. Adım

    İnce ince doğradığınız soğanları ve sarımsakları tencereye ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

  • 7. Adım

    Tavuk etlerini soğanların üzerine dizin ve iki yüzünü de iyice pişirin.

  • 8. Adım

    Tavukların üzerine bir tutam tuz, köri, kekik ve toz kırmızı biberi serpin.

  • 9. Adım

    Defne yapraklarını da tavuklarınızın üzerine koyun.

  • 10. Adım

    Biraz su ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatarak 10- 15 dakika daha pişirin.

  • 11. Adım

    Balzamik sirke ile beklettiğiniz kuru kayısı ve kuru eriği küçük küçük doğrayın.

  • 12. Adım

    Yemeğinize ilave edin.

  • 13. Adım

    İyice karıştırdıktan sonra 15-20 dakika daha pişirin.

  • 14. Adım

    Tavuklarınızı ocaktan alın ve servis tabağına yerleştirin.

  • 15. Adım

    5. Yemeğinizi dilerseniz közlenmiş kırmızı biber yatağında servis edebilirsiniz.