MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İngiliz Fish & Chips Tarifi; Tartar Sos ile Birlikte
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Yoğun temponuza fish & chips molası vermeye ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse hazırlanın; İngiltere’ye gidiyoruz! Tartar Soslu Fish&Chips tarifimizi kaçırmayın. 

İngiliz Fish & Chips Tarifi; Tartar Sos ile Birlikte
MALZEMELER
  • mezgit fileto

    450 gr
  • un

    Sos için; 1 fincan
  • un

    Balıklar için; 1 fincan
  • mısır nişastası

    1/2 fincan
  • kabartma tozu

    2 çay kaşığı
  • yumurta sarısı

    2 adet
  • soda

    200 ml
  • tuz

    2 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • fındık yağı

    Kızartma için; 4 fincan
  • patates

    4 büyük boy
  • limon

    Servis için; 2 adet
  • maydanoz

    Servis için; 1 tutam
  • tartar sos

    Servis için; ev yapımı
  • abuklu patates

    Servis için; ev yapımı
  • süzme yoğurt

    Tartar sos için; 2/3 fincan
  • mayonez

    Tartar sos için; 1/3 fincan
  • kapari

    Tartar sos için; 2 yemek kaşığı
  • kornişon salatalık turşusu

    Tartar sos için; 1/4 fincan
  • dereotu

    Tartar sos için; 1 dal
  • limon suyu

    Tartar sos için; 1/2
  • tuz

    Tartar sos için; 1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Fırın önceden 170 derecede ısıtılır.

  • 2. Adım

    Patatesler iyice yıkanır ve kabukları fırça ile temizlenir.

  • 3. Adım

    Patateslerde, bir bıçak yardımıyla, delikler açılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.

  • 4. Adım

    Yaklaşık 40 dakika, bıçak rahat kesebilecek kadar yumuşayana kadar, 170 derece fırında pişirilir.

  • 5. Adım

    Daha sonra, patatesler büyüklüğüne göre uzunlamasına 6-8 parçaya bölünür.

  • 6. Adım

    2 fincan fındık yağı, derin bir tava ya da tencerede 180 dereceye kadar ısıtılır ve patatesler yaklaşık 4-5 dakika, altın-kahve rengi oluncaya kadar kızartılır.

  • 7. Adım

    Kızartılmış patatesler havlu peçete üzerinde bekletilir, istenilen miktarda tuz ve karabiberle tatlandırılır. Balığın Hazırlanışı: 1. Mezgit filetoları, büyüklüğüne göre, 3-4 parçaya bölünür. 2. Büyük bir kapta, 1 fincan un, mısır unu, kabartma tozu karıştırılır. 3. Ortasına yumurta sarıları eklenir, üzerlerine soda dökülür ve ortadan dışarıya doğru, batter (karışım) pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılır. 4. Diğer 1 fincan un, geniş bir tabağa konur ve 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirilir. 5. 2 fincan fındık yağı, derin bir tava ya da tencerede, 180 dereceye kadar ısıtılır. 6. Balıkların her iki tarafı önce hazırladığımız karışıma, sonra una batırılır ve kızgın yağda yaklaşık 4-5 dakika, altın-kahve renk olana kadar, kızartılır. 7. Kızaran balıklar, havlu peçete üzerine alınır ve fazla yağının gitmesi için biraz beklenir. Tartar Sosun Hazırlanışı: 1. Kornişon ve kapari küçük parçalar halinde doğranır. 2. Dereotu da ince ince doğranır. 3. Daha sonra, bir kapta bütün malzemeler karıştırılır ve bütün aromaların bir araya gelmesi için servis etmeden önce 10-15 dakika sos buzdolabında bekletilir. 4. Servis ederken, isteğe göre sosun üzerine zeytinyağı dökülebilir.