MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ton Balıklı Tortilla Kâseleri Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI12 Porsiyon

Kaşık kaşık yediğimiz salatalar, bu kez tortilla ekmeklerinin içinde! Tadı gibi sunumu da harika ton balıklı tortilla kâseleri, özel kutlama ve davetlerinizde masayı süsleyecek… Tarifimizin kısa videosunu izleyin ve mutlaka deneyin… Bu önerilerimize ne dersiniz? Kavurmalı omletli pideviç, yoğurtlu semizotu.

Püf noktası:

Konserve ton balıklarını fazla yağını süzdürdükten sonra kullanın, bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz garnitürleri iç harca çiğ olarak ekleyin.

Pişirme önerisi:

Kullandığınız iç harcı arzu ettiğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz.

Ton Balıklı Tortilla Kâseleri Tarifi
MALZEMELER
  • tortilla ekmeği

    6 adet
  • ton balığı konservesi

    100 gram
  • garnitür

    200 gram konserve
  • siyah zeytin

    1/2 su bardağı dilimlenmiş
  • hardal

    1 tatlı kaşığı
  • taco baharatı

    1/2 tatlı kaşığı
  • dereotu

    1 yemek kaşığı doğranmış
  • ayçiçek yağı

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • kaşar peyniri

    1 su bardağı rendelenmiş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Mutfak tezgahı üzerine aldığınız tortilla ekmeklerinin kenar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla kesip büyük bir kare haline getirin.

  • 2. Adım

    Dört eşit parçaya böldüğünüz kareden 24 adet tortilla ekmeği elde edin.

  • 3. Adım

    Yağını süzdürdüğünüz ton balığı, durulayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz garnitür, hardal, taco baharatı ve tuzu ayrı bir kasede karıştırın.

  • 4. Adım

    Az miktarda ayçiçek yağıyla yağladığınız muffin kalıplarına ikişer adet tortilla ekmeğini yerleştirin.

  • 5. Adım

    İç kısımlarını hazırladığınız ton balıklı karışımla doldurup üzerlerine doğranmış dereotu ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servis edin.