MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Soğan Halkalı Peynir Köfteleri Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Soğan halkalarının nefis lezzetini evinize getiren, peynir köfteleriyle bir arada göz alıcı bir sunuma ilham veren tarifimiz; soğan halkalı peynir köfteleri.

Püf noktası:

Kıvam alıp dağılmamaları için peynir dolgulu soğan halkalarını derin dondurucuda bekletmeye ve kızgın yağda kızartmaya özen gösterin.

Soğan Halkalı Peynir Köfteleri Tarifi
MALZEMELER
  • kuru soğan

    2 adet büyük boy
  • labne peyniri

    400 gram
  • eski kaşar

    1/2 su bardağı rendelenmiş
  • pastırma

    10 dilim
  • ıspanak

    1 demet haşlanmış
  • biber turşusu

    1 adet közlenmiş kırmızı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • kekik

    1/2 tatlı kaşığı
  • yumurta

    Kaplaması için; 3 adet
  • un

    1 su bardağı
  • panko

    1 su bardağı
  • sıvı yağ

    1 su bardağı
  • domates püresi

    Sosu için; 1/2 su bardağı
  • kırmızı biber turşusu

    1 adet közlenmiş
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • balsamik sirke

    1 tatlı kaşığı
  • sarımsak

    1 diş
  • fesleğen yaprağı

    2 adet
  • tuz

    1/4 çay kaşığı
  • karabiber

    1/4 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı iri halkalar halinde dilimleyin. Farklı boyutlarda olan soğan halkalarını çıkartıp zarlarını alın.

  • 2. Adım

    Ayıklayıp bol suda yıkadığınız ıspanakları kaynar suda 2 dakika kadar haşlayıp fazla suyunu süzdürün. Pastırma dilimleri ve haşlanmış ıspanakları ince ince dilimleyin.

  • 3. Adım

    Suyunu süzdürdüğünüz labne peynir, rendelenmiş eski kaşar, ince ince doğranmış pastırma, doğranmış ıspanak, doğranmış kırmızı biber turşusu, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın.

  • 4. Adım

    Sosu için; domates püresi, közlenmiş kırmızı biber turşusu, zeytinyağı, balsamik sirke, sarımsak, taze fesleğen yaprağı, tuz ve karabiberi mutfak robotunda püre haline gelene kadar karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Soğan halkalarını yağlı kağıt serili bir tabağa dizin, orta kısımlarını hazırladığınız peynirli iç harçla doldurup derin dondurucuda en az 30 dakika kadar bekletin.

  • 6. Adım

    Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Un ve pankoyu ayrı kaselere alın. Derin dondurucudan çıkardığınız peynirli soğan halkalarını sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve iri ekmek kırıntılarına buladıktan sonra kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.

  • 7. Adım

    Ocaktan aldığınız peynir köftelerini sıcağı sıcağına hazırladığınız domates sosu eşliğinde servis edin.