MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ispanaklı Lazanya Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Sofraların lezzet dolu yemeği lazanya, mevsim tazesi ıspanakla daha da güzel! Videomuzdaki adımları takip ederek tam kıvamında, nefis bir lazanya yapabilirsiniz.

Püf noktası:

Kısık ateşte erittiğiniz tereyağına eklediğiniz unu, hafif bir renk alıp kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Pişirme önerisi:

Haşlama gerektirmeyen kuru lazanya yapraklarıyla hazırladığınız ev yapımı lazanyayı, kısa süre haşlayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz lazanya yapraklarıyla da hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Lazanya Tarifi
MALZEMELER
  • lazanya yaprağı

    14 adet
  • kaşar peyniri

    1 su bardağı rendelenmiş
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • ıspanak

    500 gram
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • kestane mantarı

    200 gram
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • un

    2 yemek kaşığı
  • süt

    2,5 su bardağı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını ince ince doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.

  • 2. Adım

    Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kestane mantarlarını ince ince dilimleyin.

  • 3. Adım

    Geniş bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Doğranmış mantar ve ıspanakları ekleyip soteleme işlemini yüksek ateşte sürdürün. Tuz ilave edip ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Beşamel sos için; küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Azar azar eklediğiniz unu hafif bir renk alana kadar kavurun.

  • 5. Adım

    Yavaş yavaş eklediğiniz soğuk süt ilavesiyle sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam alan beşamel sosu ocaktan alın.

  • 6. Adım

    Kare bir fırın kabına az miktarda beşamel sosu yayın. İki adet kuru lazanya yaprağını ekleyip ıspanaklı-mantarlı harçtan ekleyin. Ara katlara beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin.

  • 7. Adım

    İç harç, kuru lazanya yaprakları ve beşamel sos bitene kadar aynı işlemi kat kat uygulayın. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri eklediğiniz lazanyayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Fırından çıkardığınız lazanyayı, oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyin. Arzuya göre domates sos eşliğinde servis edin.