MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mantarlı Dana Eti Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Sofraların nefis ve vazgeçilmez lezzeti! Dana eti lezzetini, mantar ile taçlandırdığımız şahane bir ana yemek tarifi ister misiniz? Sofranızda başrolü üstlenecek, mantarlı dana eti tarifimiz MigrosTV’de. Daha pek çok, lezzetli ve pratik et, tavuk, balık gibi lezzetler için; pratik tarifler ve uygulamak, sıcak ve soğuk lezzetler için bizi takip etmeye devam edin.

Püf noktası: 

Eti dana antrikottan da hazırlayabilirsiniz.

Etleri az miktarda et suyu ilavesiyle yumuşayana kadar çektirdikten sonra da pişirmeye devam edebilirsiniz.

Mantarlı Dana Eti Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • dana strogonof eti

    800 gram
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • kültür mantarı

    1 kase doğranmış
  • krema

    125 gram
  • maydanoz

    1/4 demet doğranmış
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Zeytinyağı ve tereyağının yarısını döküm tabanlı bir tencere ya da tavada kızdırın.

  • 2. Adım

    Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı ince piyazlık doğrayın. Arzuya göre tuz ilavesiyle ovup sudan geçirin.

  • 3. Adım

    Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanladığınız etleri ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.

  • 4. Adım

    Renk alıp suyunu çeken etleri ayrı bir tabağa alıp aynı tavaya kalan zeytinyağı ve tereyağını ilave edin.

  • 5. Adım

    Piyazlık doğranmış kuru soğan ve mantarları ekleyip yüksek ateşte soteleyin.

  • 6. Adım

    Tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz etleri ilave edip pişirme işlemini sürdürün.

  • 7. Adım

    Krema ve arzuya göre az miktarda eklediğiniz et suyu ilavesiyle pişirme işlemini sürdürüp incecik kıyılmış maydanoz yapraklarıyla renklendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.