Çatlak Kurabiye Tarifi
5 votes, average: 3,80 out of 55 votes, average: 3,80 out of 55 votes, average: 3,80 out of 55 votes, average: 3,80 out of 55 votes, average: 3,80 out of 5
3,80/5Toplam: 5 Oy
view 5.085
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
12

Çatlak Kurabiye Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

10 dakikada fırından çıkan çatlak kurabiyelerle tanışın! İster sade, isterseniz kakaolu olarak hazırlayabileceğiniz kurabiyeler, pudra şekeri eşliğinde servis ediliyor ve tadına doyum olmuyor… Peynirli rulo börek tarifimiz de çay keyfinize iyi gelecek.

Püf noktası:

Kısa pişirme süresi sonrasında yumuşak kalan kurabiyelerin oda sıcaklığında soğudukça sertleşeceklerini unutmayın.

Çatlak Kurabiye Yapımı:

1. Derin bir kaba aldığınız yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın.
2. Tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve süt ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
3. Toparlanan kurabiye hamurunu, daha rahat şekil vermek için derin dondurucuda 30 dakika kadar bekletin.
4. Küçük parçalara ayırdığınız kakaolu kurabiye hamurlarını avuç içinizde yuvarlayıp son şeklini verin.
5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın.
6. Mümkünse bir ızgara teli üzerinde soğuttuğunuz kurabiyeleri tazeliğini koruması adına cam bir kavanozda saklayabilir ya da servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER