MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Bize bir yufka verin, bir tepsi, bir de fırın; hazırlayacağımız lezzet ile dünyayı yerinden oynatalım!

Hani, arasına ne koysak yakışan yufka diyoruz; dumanı üzerinde mis gibi kokusu, çıtır çıtır halleriyle pek bir davetkar böreklerin ana kahramanı? Taptaze yufkaları bulduysak her katına dökülen kıyma tanelerini düşünelim şimdi de! Mmmh! Okudukça gözler ışıldıyor, iştahlar kabarıyor; bir an önce tabaklara dilimlesek de bir çayla midemizin derinlerine kondursak diyoruz değil mi?

“Misafir ol gel bana, börekler açarım sana.” diye mırıldananları şöyle alalım. Hadi o zaman misafirlerinizin gönlünde taht kuracak, bizim gururla salınmamızı sağlayacak mis gibi bir tarifle karşınızdayız!

Nefis kıymalı tepsi böreği, kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır, kolay kıymalı tepsi böreği ve daha birçok farklı börek tarifi için bizden ayrılmayın.

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    1 kg.
  • süt

    1,5 sb.
  • yumurta

    2
  • soda

    1
  • sıvı yağ

    1 çb.
  • kıyma

    500g az yağlı
  • soğan

    1
  • maydanoz

    Yarım bağ
  • sıvı yağ

    1 çk.
  • Tuz

  • Karabiber

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sıvı malzeme için derin bir kapta süt, yumurta, sıvı yağ ve soda karıştırılır.

  • 2. Adım

    Fırın tepsisinin tabanı hafif yağlanır ve yufkalardan 2 tanesi düzgün şekilde serpilir, kalan fazla kısımları tepsi dışında bırakılır.

  • 3. Adım

    Yufkanın üzerine eşit şekilde sıvı malzeme gezdirilir ve 3 kat olacak şekilde yufka kırıştırılarak bu işleme devam edilir. Daha sonra iç kıyma malzemesi yayılır ve kalan yufkalarda aynı şekilde her kata sıvı malzeme eklenerek 3 kat daha döşenir.

  • 4. Adım

    En son dışarıda kalan yufkalar içe katlanır ve kalan sosun tamamı tepsiye dağıtılır.

  • 5. Adım

    200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.