MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ali Nazik Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Patlıcan ve kıymanın nefis uyumuna doyacağınız bir tarif var sırada; karşınızda kendini tüm nazikliğiyle pek sevdirecek, lezzetine doyum olmayacak Ali Nazik kebabı tarifi!

Gaziantep yöresinin en iddialı ana yemek çeşitlerinden biri olan Ali Nazik kebabı; kıymanın, közlenmiş patlıcanın ve süzme yoğurdun en nefis halini bizlere sunuyor. Herkesin severek tüketebileceği için en risksiz tariflerden biri olarak sayabileceğiniz Ali Nazik kebabını siz de yemek davetleriniz için tercih edebilir, iddialı bir sofra kurabilirsiniz. Şehrin en özel restoranlarında sunulan lezzetin aynısını yakalayabilmeniz için Ali Nazik kebabı yapımı hakkında tüm detayları videomuzda verdik. Siz de kusursuz bir Ali Nazik kebabı hazırlamak için daha fazla geç kalıp midelerin iyice guruldamasına sebep olmadan hemen videomuzu izleyip harekete geçin deriz; şimdiden afiyet olsun!


              
Ali Nazik Tarifi
MALZEMELER
  • dana kıyma

    500 gram
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • soğan

    1 adet kuru
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • sarımsak

    1 diş
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • kişniş

    1 çay kaşığı
  • biberiye

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir tavanın içerisine yağı ve kıymaları ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar birlikte kavurun.

  • 3. Adım

    Baharatlarını da ekleyip karıştırıp ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Tabanı için közlenmiş patlıcanları ve sarımsağı kesme tahtasının üzerine alıp bıçak darbeleri ile püre haline getirin.

  • 5. Adım

    Bir kasenin içerisine yoğurt tuz, püre haline getirdiğiniz patlıcan ve sarımsakları ekleyip karıştırın.

  • 6. Adım

    Bir servis tabağına yoğurtlu harcı ekleyin. Üzerine kıymalı harcı ekleyip.

  • 7. Adım

    İnce kesilmiş taze soğanlar ile servis edebilirsiniz.