MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yaban Mersinli Limonlu Ekmek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Daha önce yaptığımız salamlı ve kaşarlı ekmek tarifimizi nasıl buldunuz? Gelin ona bir yenisini daha ekleyelim; yaban mersinli ve limonlu ekmek tarifimize bayılacaksınız. Pratik ekmek tariflerimiz bunlarla da sınırlı değil; çok daha fazlası için buraya bekliyoruz!

Yaban Mersinli Limonlu Ekmek Tarifi
MALZEMELER
  • tam buğday unu

    1,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • yoğurt

    1 su bardağı tam yağlı
  • şeker

    1 su bardağı
  • yumurta

    3 adet
  • limon

    1 adet kabuğu rendelenmiş
  • vanilya

    1 paket
  • sıvı yağ

    Yarım su bardağı
  • yaban mersini

    1,5 su bardağı
  • limon suyu

    1/3 su bardağı
  • şeker

    1/3 su bardağı taze
  • pudra şekeri

    1 su bardağı
  • limon suyu

    3 yemek kaşığı taze
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Fırını 180 dereceye ayarlayın.

  • 2. Adım

    Karışımı dökeceğiniz kalıbı yağlayın.

  • 3. Adım

    Orta boy bir kaba unu, kabartma tozunu, ve tuzu eleyin bir kenara koyun.

  • 4. Adım

    Geniş bir kapta yoğurt, şeker, yumurtalar, limon rendesi, vanilya ve sıvıyağı karıştırın.

  • 5. Adım

    Un karışımını sıvı karışıma ekleyerek karıştırın.

  • 6. Adım

    Başka bir kapta yabanmersinlerinin üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyip hafif hafif karıştırdıktan sonra spatula yardımıyla karışıma ekleyin.

  • 7. Adım

    Karışımı kalıbınıza dökün ve 50 – 55 dk pişirin, pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın eğer kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.

  • 8. Adım

    Piştikten sonra keki çıkartmak için 10 dk soğumasını bekleyin.

  • 9. Adım

    Tatlı ekmeğiniz soğurken limon şurubunu hazırlayabilirsiniz.

  • 10. Adım

    Küçük bir tavada orta ateşte limon suyunu ve şekeri eriyene kadar karıştırın.

  • 11. Adım

    3 dk daha ısıtın ve bir kenara alın.

  • 12. Adım

    Tatlı ekmeğinizi kalıptan çıkardıktan sonra üzerine bir kürdan yardımıyla delikler açın.

  • 13. Adım

    Hazırladığınız şurubu tatlı ekmeğinizin üzerine döküp iyice soğumasını bekleyin.

  • 14. Adım

    Kaplama için küçük bir kapta 2 – 3 yemek kaşığı limon suyu ve pudra şekerini karıştırın.

  • 15. Adım

    Karışım çok sulu olmamalı ama çok katı da olmamalı.

  • 16. Adım

    Eğer çok katı olursa biraz daha limon suyu ekleyin.

  • 17. Adım

    Hazır olunca tatlı ekmeğinizin üzerinden ve kenarlarından damlayacak şekilde dökün.

  • 18. Adım

    8. Kaplama sertleşene kadar 15 dk bekleyin