MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Karnıyarık Börek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI24 Porsiyon

Nefis bir lezzet; karnıyarık börek tarifi MigrosTV’de.

Püf noktası:

Kat kat açılması için yufkaları iki kat yaptıktan sonra rulo olarak sarın.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız kıymalı iç harca arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Karnıyarık Börek Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    4 adet
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • biber

    3 adet orta boy sivri
  • Uzman Kasap kıyma

    500 gram
  • domates püresi

    1/2 su bardağı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • maydanoz

    1/4 demet
  • yumurta

    1 adet
  • süt

    1 su bardağı
  • zeytinyağı

    1/2 çay bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri ince ince kesin.

  • 3. Adım

    Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Sivri biberleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip suyunu çekip hafif bir renk alana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Domates püresini ilave edip kısık ateşte kaynatın. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 6. Adım

    Doğranmış maydanozları ekledikten sonra hazırladığınız kıymalı harcı ocaktan alın.

  • 7. Adım

    İç harcı için; yumurta, süt ve zeytinyağını derin bir kasede karıştırın. Bir adet yufkayı mutfak tezgahına açıp yarısını yağladıktan sonra diğer yarısını üzerine kapatın. İki kat olan yufkaları altı eşit parçaya bölün.

  • 8. Adım

    Uç kısmına kıymalı iç harç ilave ettiğiniz börekleri rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine sütlü karışımdan sürüp orta kısımlarını bıçak yardımıyla kesin.

  • 9. Adım

    Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra ılık olarak servis edin.