MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mantar Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Özel bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız, başlangıç yemeklerinin de özel olması gerekir öyle değil mi? Başlangıçların en güzelinin çorbayla olduğuna inananlar için harika bir alternatif var sırada. Sağlıklı, besleyici, aromatik bir çorba arıyorsanız işte karşınızda mantar çorbası!

Konduğu birçok yemeği bambaşka hale getirip güzelleştiren mantarlar, bu kez çorbaya leziz bir dokunuş yapmak için hazırlanıyor. Hem ete benzer yumuşak yapısı hem de kırmızı etin yerini tutacak kadar protein açısından zengin olan mantarlar, vegan ve vejetaryen beslenme şeklini benimseyenler için de oldukça iyi bir seçim. Hatta mantar çorbasının işkembe çorbasını andırdığını bile söyleyebiliriz, en iyisi tarifi deneyip kendiniz karar verin.

Mantar çorbası tarifi, mantar çorbası nasıl yapılır, mantar çorbası yapımı, mantar çorbası nasıl hazırlarım, kolay mantar çorbası yapılışı, evde mantar çorbası tarifi ve daha birçok leziz çorba tarifi için bizden ayrılmayın.

Mantar Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • sıvıyağ

    3 yk.
  • soğan

    1
  • mantar

    10 adet
  • un

    2 yk.
  • su

    1 lt. sıcak
  • süt

    1 sb.
  • karabiber

    1 çk.
  • tuz

    1 tk.
  • tereyağ

    Üzeri İçin; 2 yk.
  • kırmızı toz biber

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sıvı yağı tencereye alıp küçük parçalar halinde doğradığınız soğanları ilave edin. İsteğe bağlı soğanları rendeleyebilirsiniz.

  • 2. Adım

    Ardından mantarları istenilen boyutta kesin ve kavrulmuş olan soğanlara ilave edin. 1-2 tur karıştırarak mantarların suyunu salması için tencerenin kapağını kapatın. Daha sonra un eklenerek biraz daha kavrulur ve sıcak su eklenir.

  • 3. Adım

    Suyu ekledikten sonra topak yapmaması için iyice karıştırılır. Kıvam alan çorbaya süt eklenip baharatlar ile lezzetlendirilir. 4-5 dakika daha çorba piştikten sonra çorba hazır haldedir.

  • 4. Adım

    Servis sırasında çorba üzeri için ayrı bir tavada tereyağ eritilir, içerisine toz biber koyularak karıştırılır. Çorbayı servis etmeden önce üzerine dökerek servis edebilirsiniz.