MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Köfteli Hünkar Beğendi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Sofralarınızı unutulmaz lezzetlerle donatın!  Saray mutfaklarının muhteşem lezzetlerini siz de uzman tazeliğinde evinize taşıyabilirsiniz. Köfteli hünkar beğendi tarifi ve daha fazla lezzetli et yemekleri için bizi takip etmeye devam edin. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası;

Izgara ya da ocak üzerinde özel köz aparatında pişirdiğiniz patlıcanları, kısa süre karton ya da naylon bir poşette bekletin. Terleyen kabuklarını kolaylıkla soyun. Beğendi yapımında soğuk süt kullanın sütü kavrulan un karışımına azar azar ekleyin.

 

Köfteli Hünkar Beğendi Tarifi
MALZEMELER
  • Migros Uzman Kasap Donuk Köfte

    480 gram
  • kuru soğan

    2 adet
  • sarımsak

    4 diş
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • domates

    3 adet
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • su

    2 su bardağı sıcak
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    Beğendi için: 1 çk.
  • süt

    1,5 sb.
  • un

    1,5 yk.
  • tereyağı

    1 yk.
  • kaşar peyniri

    1/2 sb.
  • tuz

    1 çk.
  • patlıcan

    4 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Yıkayıp üzerlerini kuruladığınız patlıcanları aralarda ters yüz edip ızgarada pişirin.

  • 4. Adım

    Zeytinyağını tencerede kızdırın.

  • 5. Adım

    Kuru soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğranmış kuzu etini yüksek ateşte kavurun.

  • 6. Adım

    Kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğradığınız domatesleri ilave edin.

  • 7. Adım

    4-5 dakika pişirdikten sonra domates ve biber salçası karışımını katın. Sıcak su eklediğiniz eti, ara ara karıştırarak kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Pişirme işleminin sonuna doğru tuz ekleyin. Beğendisi için; 1. ızgarada pişirdiğiniz patlıcanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun, küçük parçalar halinde kesin. 2. Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve eriyen tereyağında kavurun. 3. Keskin bir bıçakla kıydığınız ya da zırhtan geçirdiğiniz közlenmiş patlıcanları ve soğuk sütü ilave edin. 4. Beğendi karışımı kısık ateşte kaynamaya başladığında rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin. 5. Pişirme işlemi tamamlanan patlıcan beğendiyi, servis tabaklarına paylaştırın. 6. Üzerine salçalı ve etli karışımı alıp sıcak olarak servis edin