MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Havuç Topu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Havuç, hep bir sebze olarak anılsa da o aslında çoğu zaman nefis tatlıların en etkili ya da ana malzemesi olabiliyor. İçeriğindeki vitamin ve yoğun şeker sayesinde hem çok lezzetli hem de faydalı tatlıları bizimle buluşturmayı başaran havucu sıradaki tarifimiz ile daha çok sevmeye ne dersiniz?

Tatlı seven çocuklarınıza bir tık daha sağlıklı bir seçenek sunmayı diliyor, kolayca hazırlayıp güzel sonuçlar almak istiyorsanız bu tarifimizi hemen uygulayın deriz. Sunumu ile şık, lezzeti ile etkileyici havuç toplarını çay ya da kahvenizin yanına hoş bir atıştırmalık olarak düşünebilir ya da nişan, doğum günü gibi özel davetlerde de ikram edebilirsiniz.

Rendelediğiniz havuçları tereyağı ve toz halindeki cevizler ile biraz kavurduktan sonra neredeyse hazır hale gelecek kadar pratik bir yapıma sahip bu nefis toplar, son olarak toz haline getirilen bisküviler ile buluşuyor ve top hailine getirilmek için sabırsızlanıyor. Özenli ellerle güzelce yoğrulduktan sonra top şekli verilen karışım, son olarak Hindistan cevizine bulanıp tadan herkesi lezzete bulamaya hazırlanıyor! Geri kalan tüm detaylar için videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

Havuç topu tarifi, havuç topu nasıl yapılır, havuç topu yapılışı, havuç topu nasıl hazırlanır, havuç topu hazırlanışı, havuç topu malzemeleri, pratik havuç topu, nefis havuç topu ve daha birçok farklı tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin!

Havuç Topu Tarifi
MALZEMELER
  • havuç

    3 rendelenmiş
  • hindistan cevizi

    1 paket
  • tereyağ

    2 yemek kaşığı
  • ceviz

    1 su bardağı kırık
  • toz şeker

    4 yemek kaşığı
  • sıvı yağ

    1 yemek kaşığı
  • bisküvi

    1 paket toz halinde
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencereye sıvı yağ ekleyin, ardından havuçları ekleyin.

  • 2. Adım

    Toz şekeri de ilave edip kavurun.

  • 3. Adım

    Ardından cevizi ve tereyağını ilave edin.

  • 4. Adım

    Yağ eriyince ocaktan alın, bir kabın içerisine robottan geçirip toz haline getirdiğiniz bisküvileri ilave edin, üzerine havuçlu karışımı döküp iyice karıştırın, soğuması içip biraz bekletin.

  • 5. Adım

    Fındık büyüklüğünde parçalar yaparak yuvarlayın ve Hindistan cevizi dolu kabın içerisinde havuç toplarını yuvarlayıp servis edin.