MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mükemmel Pilav Yapma Kılavuzu
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Yemek yapmaya bu kılavuzu incelemeden başlamayın!

Şefimiz, farklı yemeklerin yapılışı hakkında püf noktaları vermeye devam ediyor. Sırada “Mükemmel bir pilav nasıl pişirilir?” sorusunun detaylı cevapları var.

Pilav yapımı, biraz meşakkatli bir iş gibi görünse de gerekli püf noktalarına dikkat edildiğinde harika sonuçlara ulaşmak pek de zor değildir.
Tane tane dökülen pirinçlerin lezzet için bir araya geldiği, mutfakların yıldızı, her yemeğe sorgusuzca yakışıp güzel bir tamamlayıcı olan pilavın yapılışını bilmeyen kalmasın! Tüm detaylar için videomuzu izleyin.

Pilav nasıl yapılır, mükemmel bir pilav için öneriler, pilav yapımında nelere dikkat edilmeli, pilav pişirirken önemli olan nedir, pilav hazırlarken dikkat etmeniz gereken ipuçları gibi birçok detay videomuzda!

Her hafta başka bir yemeğin kılavuzunu sunacağımız video serisinin yayınlanacak yeni bölümü için takipte kalın. Keyifli seyirler!

Mükemmel Pilav Yapma Kılavuzu
MALZEMELER
  • baldo pirinç

    2 sb.
  • tavuk suyu

    2.5 sb.
  • tel şehriye

    Yarım sb.
  • tereyağı

    1.5 yk.
  • sıvıyağ

    1 yk.
  • tuz

    1 tk.
  • limon suyu

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir gece önceden ılık su içerisinde bekletilen baldo pirinçler, yapıma başlanmadan önce fazla nişastasını atabilmesi için güzelce yıkanır.

  • 2. Adım

    Ardından uygun bir tencere içerisine tereyağı eklenip yanmaması için az miktarda zeytinyağı ilave edilir.

  • 3. Adım

    Yağ tamamen eriyip ısındıktan sonra tel şehriye eklenerek rengi hafif esmerleşene kadar kavrulur.

  • 4. Adım

    Rengi dönen şehriyelerin üzerine yıkanan pirinçler eklenir ve hafif bir şekilde pirinçleri kırmadan kavrulmaya devam edilir.

  • 5. Adım

    Ardından sıcak tavuk suyu eklenir ve tuzu ayarlanır. Son olarak limon suyu eklenip yüksek ateşte bir taşım kaynatılıp ocak en kısık ayara alınır ve 15-20 dakika pişirilir.

  • 6. Adım

    Suyu çeken ve hazır olan pilav tekrar havalandırmak amacıyla karıştırılır ve demlenmesi için 15 dakika daha bekletilir. Ardından sıcak bir şekilde servis edilir.