MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Perde Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Perde pilavı, Siirt yöresine ait çok eski bir yemek; düğün yemeği de denebilir. Yemeği oluşturan her malzemenin ayrı bir anlamı var. İsterseniz sözü uzatmadan bu yöresel tarifimize göz atalım.

Pilav pişirmeyi de yemeği de seviyorsanız size bir önerimiz daha olacak; mercimekli bulgur pilavı.  Ayrıntılar bu linkte.



              
Perde Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • pirinç

    2 su bardağı
  • tavuk

    1 kg
  • badem

    50 gr
  • un

    300 gr
  • yumurta

    2
  • yoğurt

    40 gr
  • sıvı yağ

    1 kaşık
  • tereyağı

    50 gr
  • zeytinyağı

    20 gr
  • su

    3 çorba kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün.

  • 2. Adım

    Bademlerin kabuklarını soymak için bademleri bir kaba alın üstüne sıcak su koyun.

  • 3. Adım

    Biraz bekleyin suyunu süzdürüp kabuklarını soyun,bademlerin birazını perde pilavının dışında kullanmak için ayırın.

  • 4. Adım

    Geniş bir kapta un,yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve üç çorba kaşığı suyu karıştırın, 15 dakika yoğurun ve hamuru dinlendirin.

  • 5. Adım

    Tavuğu haşlayın ve suyundan 3 su bardağı ayırın, tavuğun etlerini kemiklerinden ayırıp, elinizle ufalayın.

  • 6. Adım

    Badem ve fıstıkları yağda kavurun,üstüne süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu ekleyin pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

  • 7. Adım

    Son olarak ufaladığınız tavukları ve 3 bardak sıcak tavuk suyunu ekleyip 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Perde pilavını yapacağınız fırına giren bir kabı tereyağı ile yağlayın, bademleri ortadan ikiye bölüp kabın içine istediğiniz şekilde yerleştirin ve ve kabı tereyağı donana kadar buzdolabına kaldırın.

  • 9. Adım

    Dinlenmiş hamurunuzu fırına girecek kabınızın dışına taşacak kadar açın,açtığınız hamuru kabınıza yerleştirin ılık olan pilavı hamurun üstüne ekleyin ve dışa taşan kısımlarla pilavın üstünü kapatın.

  • 10. Adım

    0. 200 dereceye ısıtılmış fırında ortalama 25 dakika pişirin, fırından çıkınca 10-15 dakika ılınmasını bekleyin ve ters çevirip servis edin.