Tahinli Kabak Tatlısı
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,06/5 Toplam: 6.925 Oy
view 109B+
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

MALZEMELER

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şimdi kabak zamanı! Enfes bir tahinli kabak tatlısı yapıyoruz. Ancak öncesinde size bir püf noktamız var. 1 gece önceden şekere yatırdığınız kabakları kendi suyunda pişirin. Bu lezzetine lezzet katacaktır.

Tart önerilerimizi izlediniz mi? Mesela böğürtlenli tart, incirli tart ya da kivili tart. Tarifler linklerde!

YAPILIŞI:

1. Bal kabağını soyun ve 2-3 cm kalınlığında parçalar halinde kesin.
2. Geniş bir tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip limon suyunu ekleyin.
3. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
4. Ağır ateşte bal kabakları istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar arada çevirerek pişirin.
5. Ateşten alıp, soğumaya bırakın.
6. Üstüne tahin gezdirip ufalanmış cevizle servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER