totalCook
Toplam

cook
Pişirme

prep
Hazırlama

fork
Kişi
6

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,06/5 Toplam: 6.915 Oy
70.263

Tahinli Kabak Tatlısı

MALZEMELER

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda olsun istiyorsanız listeden seçim yapabilirsiniz.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Paylaş!

Şimdi kabak zamanı! Enfes bir tahinli kabak tatlısı yapıyoruz. Ancak öncesinde size bir püf noktamız var. 1 gece önceden şekere yatırdığınız kabakları kendi suyunda pişirin. Bu lezzetine lezzet katacaktır.

Tart önerilerimizi izlediniz mi? Mesela böğürtlenli tart, incirli tart ya da kivili tart. Tarifler linklerde!

YAPILIŞI:

1. Bal kabağını soyun ve 2-3 cm kalınlığında parçalar halinde kesin.
2. Geniş bir tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip limon suyunu ekleyin.
3. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
4. Ağır ateşte bal kabakları istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar arada çevirerek pişirin.
5. Ateşten alıp, soğumaya bırakın.
6. Üstüne tahin gezdirip ufalanmış cevizle servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER