MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Zerde Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Nefis yöresel lezzet; Zerde tarifi MigrosTV’de.

Püf noktası:

Aspiri sıcak suyla, buğday nişastasını ise 1 çay bardağı soğuk suyla karıştırdıktan sonra ekleyin.

Pişirme işlemi öncesinde bol suda yıkadığınız pirinci fazla suyunu süzdürdükten hemen sonra kullanın.

Kuş üzümlerini ılık suda bekletip duruladıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi: 

Gerçek safran yerine aspir kullanabilirsiniz.

Zerde Tarifi
MALZEMELER
  • pirinç

    3/4 su bardağı
  • toz şeker

    1,5 su bardağı
  • kuş üzümü

    2 yemek kaşığı
  • dolmalık fıstık

    2 yemek kaşığı
  • zerdeçal

    1 çay kaşığı
  • buğday nişastası

    1 yemek kaşığı
  • aspir

    1 tatlı kaşığı
  • su

    5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Suyu derin bir tencereye aktarın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinç ve toz şekeri ekleyin.

  • 2. Adım

    Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız pirinçleri, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

  • 3. Adım

    Kıvam almaya başlayan pirinçlere, sıcak suyla karıştırdığınız aspir ve ölçülü soğuk suyla karıştırdığınız buğday nişastasını ekleyin.

  • 4. Adım

    Zerdeçal, kuş üzümü ve dolmalık fıstık ilavesiyle kıvam alana kadar pişirme işlemini sürdürün.

  • 5. Adım

    Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıları, buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.