MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Enginarlı Tas Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Farklı, yaratıcı ve pratik kebap tarifleri MigrosTV’de! Lezzet ve vitamin dolu enginar bu kez nefis bir kebap tarifine ilham verdi ve ortaya bu lezzet dolu tarif çıktı. Tüm detaylar videomuzda. Bu tariflerimiz de ilginizi çekecek; Muzlu pudingli kek, çağlalı bahar salatası.

Pişirme önerisi:

Servis tabağına aldığınız enginarlı tas kebabını ince kıyılmış dereotu ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Enginarlı Tas Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • enginar

    4 adet temizlenmiş
  • kuzu kuşbaşı

    500 gram
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • kırmızı biber

    1/2 tatlı kaşığı toz
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Temizlenmiş salamura enginar çanaklarını dört eşit parçaya bölün.

  • 2. Adım

    Geniş tabanlı bir tencereye aktardığınız zeytinyağını kızdırın. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 3. Adım

    Sotelenmiş kuru soğanlara kuzu kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin. Az miktarda eklediğiniz sıcak suyla pişirme işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    Yumuşayan etlere dört eşit parçaya böldüğünüz enginarları, tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi ekleyip kavurun.

  • 5. Adım

    Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirmeye devam ettiğiniz enginarlı tas kebabını sıcak olarak bekletmeden servis edin.