MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Portakal Reçeli
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI10 Porsiyon

Kış mevsiminin en leziz, en sulu, en vitaminli, en turuncu ve en mis kokulu meyvelerinden biri olan portakaldan yararlanıp birbirinden nefis tarifler denemeye bayılanlardan mısınız? Yemek ya da tatlı gibi aklınıza gelen birçok tarife portakal sihrini ekleyip sonucun mükemmel olacağına güvenenlerden misiniz? Eğer öyleyse, sıradaki tarifimize bayılacağınızdan eminiz; karşınızda portakal reçeli!
Taptaze portakalların kabuğunu soyduktan sonra ufak ufak doğrayın ve şeker ile buluşturup kaynamaya bırakın; işte bu kadar basit! Yapımı son derece pratik olan bu nefis reçel ile kahvaltı sofranıza renk ve lezzet katmaya hazır olun! Rengi ile davet eden portakal reçelinizi önce minik minik kavanozlara sonra şirin mi şirin reçel kâselerine doldurun!

Peynirin yakınına onun için yer açın ve diğer yandan da ekmekleri kızartın. Çayı heyecanlandırarak daha çok fokurdatın, ev halkını sevinçten havalara uçurun! Her adımında ruhunuza tatlılık katacak bu reçele daha fazla geç kalmamanız için detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

 

Portakal Reçeli
MALZEMELER
  • sıcak su

    1 L
  • portakal

    4 adet
  • su

    2,5 su bardağı
  • portakal suyu

    2,5 su bardağı
  • toz şeker

    2 su bardağı
  • karanfil

    4 adet
  • limon suyu

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencerenin içerisine kabukları hafifçe soyulmuş olan portakalları ve suyu ekleyip 15 dakika kadar acısı çıkana dek kaynatın.

  • 2. Adım

    Ardından süzüp portakalları doğrayın.

  • 3. Adım

    Bir tencerenin içerisine portakal suyu, su ve şekeri ekleyip kaynatın.

  • 4. Adım

    Kaynayınca içerisine portakalları ve karanfili ekleyip kıvam alana dek kaynatmaya devam edin.

  • 5. Adım

    Kıvam alınca limon suyunu ekleyip 10 dk daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.

  • 6. Adım

    Steril edilmiş kavanozlara ekleyip kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirip bir gün bekletin.

  • 7. Adım

    Ardından serin ve güneş görmeyen bir de saklayıp tüketebilirsiniz.