MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Barbunya Salatası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Sağlıklı, protein deposu ve yaz mevsimine yakışır, hafif bir lezzet önerisi ister misiniz ? Vitaminleri ve lezzeti içinde saklı, dolu dolu bir lezzet. Barbunya salatası tarifi MigrosTV’de. Pratik ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz barbunya salatası için videomuzu izleyebilirsiniz. Daha pek çok sağlıklı öneriler, tatlılar, salatalar ve eğlenceli lezzetler için MigrosTV’yi takip etmelisiniz.

Püf noktası:

Kuru barbunyanın siyah haşlama suyunu süzdürdükten sonra kullanın. Kuru barbunya yerine taze barbunya da kullanabilirsiniz.

Barbunya Salatası Tarifi
MALZEMELER
  • barbunya

    1 kase haşlanmış kuru
  • biber

    2 adet doğranmış kırmızı
  • maydanoz

    1/2 demet doğranmış
  • dereotu

    1/2 demet doğranmış
  • nane

    1/4 demet taze
  • turşu

    10 adet kornişon
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane
  • zeytinyağı

    Sosu için: 3 yemek kaşığı
  • sirke

    2 yemek kaşığı balsamik
  • hardal

    1 tatlı kaşığı
  • zerdeçal

    1/4 çay kaşığı
  • yoğurt

    Üzeri için: 1 su bardağı süzme
  • sarımsak

    2 diş
  • mayonez

    1 yemek kaşığı
  • pul biber

    1 çay kaşığı kırmızı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir tencereye aldığınız kuru barbunyaları, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle diriliğini kaybedene kadar haşlayın.

  • 2. Adım

    Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz, taze nane ve dereotunu incecik kıyın. Kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberleri turşularla uyumlu olacak büyüklükte kesin.

  • 4. Adım

    Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir kaseye alıp tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.

  • 5. Adım

    Salatanın sosu için; zeytinyağı, balsamik sirke, hardal ve zerdeçalı küçük bir kapta karıştırın.

  • 6. Adım

    Yoğurt sos için; süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, mayonez ve kırmızı pul biberi de ayrı bir kapta karıştırın.

  • 7. Adım

    Salata kasesine aldığınız malzemeleri zeytinyağlı sosla karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Arzu ettiğiniz oranda yoğurt sos ekleyerek servis edin.