MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Taze Kayısılı Güllaç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Taze meyveler güllacınıza farklı bir aroma katıyor. Biz çilekten sonra bir de kayısılı denedik. Tadına doyamayacağınız bu lezzeti siz de denemek isterseniz videomuza buyurun…

Cevizli güllaç, çilekli güllaç ve fındıklı güllaç tariflerimizi kaçırmayın!

Taze Kayısılı Güllaç Tarifi
MALZEMELER
  • güllaç

    10 yaprak
  • süt

    2,5 litre
  • toz şeker

    3 su bardağı
  • gül suyu

    5 yemek kaşığı
  • kayısı

    5 adet
  • toz Antep fıstığı

    Bir miktar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencereye süt ve şekeri koyun, ara ara karıştırarak şekeri eritin.

  • 2. Adım

    Süt kaynayınca altını kapatın, gül suyunu ekleyin.

  • 3. Adım

    Süt el yakmayacak sıcaklığa gelince tepsiye güllaç yaprağı serin, üzerine kepçe ile şekerli süt gezdirin.

  • 4. Adım

    Güllaç yapraklarının yarısını teker teker bu şekilde ıslatıp başka bir tepsiye dizin.

  • 5. Adım

    Doğradığınız kayısıları da tepsiye yayın.

  • 6. Adım

    Kalan güllaç yapraklarını da şekerli sütle ıslatarak üzerine dizin.

  • 7. Adım

    Kalan sütü üzerine gezdirin.

  • 8. Adım

    Buzdolabında bekletin, çıkarınca kayısı dilimleriyle süsleyip servis edin.