BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK20'DK
-
PİŞİRME60'DK
-
KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Kızartma, mangal, haşlama derken et yemekleri genellikle her haliyle sevilir,
ancak fırınlanmış haliyle de bir başka sevilir. Fırında pişirilen et hem çıtır çıtır
hem de tel tel ayrılacak kadar yumuşaktır. Hem hafiftir hem de besleyici. Fırında
pişirilecek et, hele bir de kuzu kolsa kusursuz lezzette bir sonuç, âdeta
garantilenmiş olur.
İştahlar kabardı, zihinde “Fırında kuzu kol nasıl yapılır?” sorusu uçuşmaya
başladıysa böyle buyurun. Size harika bir tarif hazırladık. Kuzu kolun ön
pişirmesini döküm tavada tamamladık. Sonra sahneye patates, havuç,
sarımsak, biberiye, defne yaprağı ve kişnişi davet ettik. Ortaya bol renkli, bol
lezzetli bir şölen çıkarıp onlara fırının yolunu tutturduk. Dedik ki, “Siz, içerinin
sıcacık ortamında şöyle güzelce bir kaynaşın.” Sonra ne mi oldu? Gelin, cevabı
tarifimizi hemen uygulayıp tadarak kendiniz bulun. Fırında kuzu kol yapılışı için
videomuzu izleyebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun!
Fırında kuzu kol tarifi ve daha birçok farklı et tarifi için diğer videolarımızı
incelemeyi ve Youtube kanalımız Migros Türkiye’ye abone olmayı unutmayın.