MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Calve Katkılarıyla; Çerkez (Çerkes) Tavuğu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Keyifli sofraları süsleyen, geleneksel lezzet Çerkes tavuğuna bu kez Calve
lezzeti değdi!
Çerkes tavuğu, pratik bir şekilde hazırlanıp lezzete doyuran özel tariflerden
biridir. Sofrayı zenginleştirir, sohbetleri derinleştirir. Cevizin yağı, sarımsağın
aromasıyla karşı konulamaz bir seçenek oluşturur. Siz de lezzetiyle damakları
şenlendirip hafızalara kazınacak bir tarif arıyorsanız Çerkes tavuğu tarifi
hakkında tüm detayları videomuzu izleyerek öğrenebilirsiniz.
Bu özel meze tarifini Calve’nin mükemmel katkılarıyla uygulamak için daha
fazla geç kalmayın, şimdiden afiyet olsun!
Calve’nin katkılarıyla hazırlanan diğer tarifler için videolarımızı incelemeyi ve
Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Calve Katkılarıyla; Çerkez (Çerkes) Tavuğu Tarifi
MALZEMELER
  • sıcak su

    1,5 litre
  • tost ekmeği

    2 dilim
  • kemikli tavuk göğsü

    2 adet
  • tavuk suyu

    1/2 su bardağı
  • yoğurt

    3 yemek kaşığı
  • ceviz içi

    100 gram
  • taze çekilmiş tane karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • sarımsak

    4 diş
  • Calve mayonez

    3 yemek kaşığı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • kırmızı toz biber

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız kemikli tavuk göğsünü derin bir tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin.

  • 2. Adım

    Yaklaşık 30 dakika kadar haşladığınız tavuk göğsünü; deri, kemik ve kıkırdak kısımlarından arındırıp uzun ince şeritler halinde ditin.

  • 3. Adım

    Kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimlediğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle dövün. Kenar kısımlarını kesip iç kısmını ufaladığınız bayat ekmek dilimlerini az miktarda sıcak tavuk suyuyla ıslatın.

  • 4. Adım

    İnce kabuklarını ayıkladığınız ceviz içlerini havanda dövün. Haşlandıktan sonra incelttiğiniz tavuk eti, ıslatılmış bayat ekmek içi, dövülmüş ceviz içi sarımsakları ekleyip özleşene kadar karıştırın.

  • 5. Adım

    Bir kasede iyice karıştırdığınız yoğurt ve Calve mayonezi de ilave edin. Karıştırın.

  • 6. Adım

    Servis tabağına aldığınız Çerkez tavuğunu, tereyağında yakılmış toz kırmızı biber ilavesiyle bekletmeden servis edin.