Dereotlu Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,66/5 Toplam: 5.449 Oy
view 77.978
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Dereotlu Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bakla ile yapılan en favori yiyeceklerden biri olan dereotlu fava hazırlıyoruz. Buradan buyurun!

Bu ezme çeşitlerimize de göz attınız mı? Girit ezmesi, patlıcan ezmesi ve sevilen bir meze cevizli deniz börülcesi.

Dereotlu Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Yapımı:

1. Kuru baklayı 1 gece önceden ıslatın ve favayı hazırlamak için süzdürün.
2. Soğanı orta boy küpler halinde kesin, patatesi ince bir şekilde dilimleyin, dereotunu kıyın.
3. Geniş bir tencerede soğanı zeytinyağının yarısı ile yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
4. Aynı tencereye tuz, şeker, patates, 3 bardak su ve kuru baklayı da ekleyip baklalar iyice yumuşayana kadar pişirin.
5. İyice pişince blendırdan veya tel süzgeçten bir kaşıkla ezerek geçirip genişçe bir kaba alın.
6. Kıyılmış dereotu, limon suyu ve kalan zeytinyağını ekleyip karıştırın ve soğuması için bir kaba alın.
7. Soğuyunca limon suyu, dereotu ve zeytinyağı ile servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER