Bebekler ek gıdaya geçiş sürecince süt tadı aldıkları katı gıdalara daha kolay alışırlar. Devam maması içeriğinden dolayı, bebeğinizin alışık olduğu bu tat, ek gıdaya geçiş sürecini hem bebeğiniz için, hem sizin için kolaylaştıracaktır. Biz de devam sütü ile yoğurt hazırladık. Tarifimizi detayları için videomuzu izleyin. Devam sütü ile yoğurt ve devam sütü ile sebze çorbası da hazırladık.
YAPILIŞI:
2. İyice çalkalayın. Sütünüz hazır.
3. İki çay kaşığı yoğurt ile kapaklı cam bir kabın içerisinde sütünüzü mayalayın.
4. 6 saat bekletin. Ardından buzdolabına koyun.
5. Buzdolabında bir gece dinlendirin.
6. Yoğurdunuz hazır. Unutmayın! Bebekler süt tadı aldıkları katı gıdalara daha kolay alışırlar.
7. Mayalayacağınız sütün sıcaklığı 43 derece olmalı.
8. Eğer ölçme şansınız yoksa, serçe parmağınızla, parmağınızı yakmayacak derecede ılık olmalı.