Dondurma Nasıl Yapılır?
10 votes, average: 3,00 out of 510 votes, average: 3,00 out of 510 votes, average: 3,00 out of 510 votes, average: 3,00 out of 510 votes, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 10 Oy
view 4.260
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Dondurma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çocukluk, boğaz ağrısı, ödül, mis kokulu külahlar, onu süsleyen çikolata sosları, gizlice birkaç tane tükettiğinizdeki o suçluluk? Bu durumun yakalanma ihtimalinden duyduğunuz adrenalin? “Ama sonrasında sıcak su içtim ki bir şey olmaz.” diyerek kendinizi avuturken koruduğunuz o masumiyet? Dondurmanın sizin için ne ifade ettiğini bilemeyiz ama onun; yaz mevsiminin neşesi, en çok gülümseten, en çok beklenen lezzetti olduğu bir gerçek.
Çoğu zaman özellikle çocuklar için “zararlı” diye yaftalansa da aslında bir süt ürünü olduğundan kalsiyum, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Tabii iyi bir süt ile yapılıp katkı maddeleri barındırmıyorsa… Peki böyle bir dondurmayı nereden bulacağız? Elbette kendimiz hazırlayacağız. Mis gibi süt ve sağlıklı malzemeler ile lezzetli bir dondurma yapabilmenin tüm detayları videomuzda!

Dondurma nasıl yapılır, dondurma tarifi, evde dondurma yapımı, evde dondurma hazırlanışı, kolay dondurma tarifi ve daha birçok sağlıklı lezzet MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Dondurma Yapımı:

1. İlk olarak kullanılacak olan yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır.
2. Daha sonra bir karıştırma kabı içerisine 150 ml. krema alınır ve hafif kıvam alana kadar mikser ile çırpılır. Kıvam almaya başlayan kremaya yumurta sarıları eklenerek spatula ile yedirilir.
3. Ardından vanilya aroması eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
4. Başka bir karıştırma kabında yumurta beyazları çırpılır ve aynı şekilde kıvam almaya başladığı anda toz şeker eklenerek yoğun köpük kıvamını alana dek çırpılır.
5. Ardından yumurta beyazları krema karışımının içerisine aktarılarak karışımlar birbirine yedirilir.
6. Son olarak karışım bir kabın içerisine dökülür ve donması için derin dondurucuda bekletilir. Donup kıvamı sertleştikten sonra dondurma kaşığı ile servis tabaklarına alıp sunabilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER