Etimek Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 368
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Etimek Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

“Ben misafirimi çorbasından tatlısına kadar dört dörtlük bir menüyle ağırlamayı severim; hele ki tatlısız sofra, eksik sofradır!” diyen; aynı zamanda bir yemeğin yapımına uzun süre ayırmayı sevmeyip daima pratikliği savunan, kafası biraz karışık canımız okuyanlar; doğru yerdesiniz!

Size hem pratik hem de sofranızın eksiksiz olmasını sağlayacak nefis bir tatlı önerimiz var. Karşınızda etimek tatlısı! Hiç denemeyenler için biraz ekmek kadayıfına göz kırpan bir çeşit olarak tanımlayabilir ya da kahvaltılarda üzerine peynir sürülüp keyifle tüketilen kızarmış ekmeklerin şerbetli hali olarak anlatabiliriz.

Prafik ve nefis etimek tatlısı; mis gibi şerbetiyle sizi alıp götürecek. Her çatalınızda tatlı ihtiyacınızı giderseniz de nefis lezzetine doyamayacaksınız. Aman bu sevimli görünen tuzağa düşüp de bolca tüketmeden kararında kalın; zira 1 porsiyonunun yaklaşık 300 kalori olması sebebiyle biraz ağır olabilir. Hadi, tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Püf Noktası

Buzdolabında üzeri streç film ile muhafaza ettikten 1 gün sonra, soğuk olarak servis etmelisiniz.

Etimek Tatlısı Yapımı:

1. Şekeri tencereye koyup hafifçe esmerleşmesini bekleyin ve suyu döküp kaynatın.
2. Beş dakika sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın.
3. Düz bir kaba etimekleri yan yana dizin ve ılımış şerbeti üzerinde gezdirin.
4. Muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
5. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını eklyip el çırpıcısı ile karıştırın.
6. Şerbetli etimeklerin üzerine dökün soğumaya bırakın.
7. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın krema oluşturun.
8. Soğuyan tatlının üzerine yayın. Buzdolabında iyice soğumasını sağlayın.
9. Üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER