MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Limonlu Etimek Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

“Ben misafirimi çorbasından tatlısına kadar dört dörtlük bir menüyle ağırlamayı severim; hele ki tatlısız sofra, eksik sofradır!” diyen; aynı zamanda bir yemeğin yapımına uzun süre ayırmayı sevmeyip daima pratikliği savunan, kafası biraz karışık canımız okuyanlar; doğru yerdesiniz!

Size hem pratik hem de sofranızın eksiksiz olmasını sağlayacak nefis bir tatlı önerimiz var. Karşınızda limonlu etimek tatlısı!

Prafik ve nefis limonlu etimek tatlısı; mis gibi muhallebisiyle sizi alıp götürecek. Her çatalınızda tatlı ihtiyacınızı giderseniz de nefis lezzetine doyamayacaksınız.  Şimdiden afiyet olsun!

 

Limonlu Etimek Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • Şerbeti İçin;
  • toz şeker

    1,5 su bardağı
  • su

    1,5 su bardağı
  • süt

    Muhallebi için; 1 litre
  • un

    2,5 yemek kaşığı
  • mısır nişastası

    2,5 yemek kaşığı
  • limon kabuğu rendesi

    1 adet
  • vanilya

    1 paket
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • Limon Sosu İçin;
  • limon suyu

    2 su bardağı
  • nişasta

    2 yemek kaşığı
  • toz şeker

    2 yemek kaşığı
  • zerdeçal

    1 çay kaşığı
  • Tabanı içn;
  • etimek

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak şerbetini hazırlayın. Şerbeti için için bir tencerenin içerisine toz şeker, ve suyu ekleyip kaynatın.

  • 2. Adım

    Ardından kaynayınca ocağın altını kısıp 10-15 dk daha kaynatın.

  • 3. Adım

    Uygun bir kabın içerisine etimekleri dizin üzerine ılık olan şerbeti ekleyin ve soğuyana kadar bekleyin.

  • 4. Adım

    Daha sonra muhallebisi için başka bir tencerenin içerisine sütü, nişastayı, unu, limon kabuğu rendesini ve şekeri ekleyip devamlı karıştırarak kaynatın.

  • 5. Adım

    Kaynayınca ocağın altını kısın ve içerisine vanilya ile tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alı etimeklerin üzerine dökün ve önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabında soğutun ve bu sırada üzeri için olan limon sosunu hazırlayın.

  • 6. Adım

    Limon sosu için ufak bir tencerenin içerisine limon sosu için olan tüm malzemeler eklenir ve kıvam alana dek pişirilir.

  • 7. Adım

    Kıvam alınca muhallebinin üzerine dökülür ve buzdolabında 3-4 saat soğutulduktan sonra dilimlenerek servis edilir.