Fırın Levrek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,00/5 Toplam: 1 Oy
view 4.735
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çok uğraştırmasın; ama lezzetli olsun.” “Balık olsun; ama kokmasın.” diyenleri şöyle alalım; işte karşınızda hafif, pratik, leziz ve kokusuz fırın levrek tarifi!

Izgaraya, tavaya; her pişirme şekline şahane lezzetiyle cevap veren levrek bu kez fırının yolunu tutuyor; balık sevmeyenlerin bile gönlünü çalıyor. Ana yemeğin balık olduğu sofraları ayrı bir sevenler, balık dünyasının her mevsim en lezzetli üyelerinden biri olan levrek için yer açsın; enfes yeşillikler de güzel pişmiş levreğin yanında yer almak için can atsın!

Fırın levrek tarifi, fırında levrek nasıl yapılır, fırında levrek nasıl pişirilir, kokusuz levrek nasıl pişirilir, nefis levrek tarifi, kolay levrek yapımı, levrek hazırlanışı ve daha birçok balık tarifi MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Püf Noktası;

  • İsteğe göre kullanılan baharatlar çeşitlendirilebilir.
  • Tuz ve karabiber gibi ürünleri her zaman zeytinyağından önce eklemelisiniz.
  • Hoş bir koku verebilmesi için balıkların iç kısmına 2 adet karanfil ekleyebilirsiniz.

:

1. İlk olarak kullanılacak olan sebzelerin bir kısmı küp şeklinde, diğer bir kısmı ise ikiye bölünüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
2. Sebzelerin üzerlerine defne yağrağı, kapari, tuz, karabiber, zeytinyağı ve ince doğranmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
3. Daha sonra 400-600 gr. arası temizlenmiş levrekleri üzerlerine çentik atarak tepsideki sebzelerin üzerine yatırıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ilavesi yapıp balıkların her bir tarafına yaydırın.
4. Balıkların iç kısmına limon dilimi, defne yaprağı ve maydanoz sapı yerleştirip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika boyunca pişirip servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER